Mađari preko Budve promovišu svoju poljoprivredu

U okviru sajma biće dodijeljna nagrada i Expo trophy za najuspješnije izlagače, a za posjetioce sajma organizovana je i nagradna igra
0 komentar(a)
Jadranski sajam, METUBES, Foto: Vuk Lajović
Jadranski sajam, METUBES, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 03.04.2014. 13:23h

Nekada je sajmom hrane, započinjala i predsezona u Budvi, i time se označavalo "buđenje" metropole turizma.

Upravo jubilarnim 40. Sajmom hrane, 20. Sajmom ekologije , te 23. Međunarodnom turističkom berzom i samoj turizma- METUBES, koji je svečano otvoren na budvanskom Jadranskom sjamu, označen je i nastavaka intezivne sajamske sezone.

Otvarajući manifestacije, kao predstavnik zemlje partnera Sajma hrane zamjenik državnog sekretara Ministarstva ruralnog razvoja Mađarske Katalin Tot kazala je da je Budva daje izvanredne mogućnosti za promovisanje .

"Ostvareni su dobri rezultati tokom minulog period u saradnji Crne Gore i Mađarske. Poljoprivreda je strateško pitanje za Mađarsku i u okviru toga značajnu ulogu imaju prehrambeni proizvodi koji su visoke kategorije. Izvoz agrarnih proizvoda iz Mađarske je izuzetno značajan, i na tom polju ostvareni su dobri rezultati. Osim tržišta Evropske unije želja nam je da se pokažemo i na tržištima drugih djelova Evrope i svijeta. Upravo sajam u Budvi daje izvanredne mogućnosti u tim našim planovima", kazala je Tot.

Ovogodišnji sajam okupio je značajne predstavnike kako poljoprivredne industrije, tako i turističke privrede, a u Budvi se na sajamskim manifetscaijama predstavlja 190 učesnika iz 13 zemalja.

"Raduje nas činjenica da je pred nama 40. jubilarni Sajam hrane, sajamska platforma koja je već 40 godina uspješno služila privredi Crne Gore. Ove godine je zemlja partner Mađarska, koja reprezentativno nastupa na Jadranskom sajmu i na taj način odaje priznanje tržištu Crne Gore i samom sajmu“, kazao je direktor Jadranskog sajma Rajko Bujković.

METUBES je okupio nosioce turističke privrede u Crnoj Gori i zemljama okruženja, dok se na jubilarnom sajmu Ekologije predstavljaju kompanije, institucije, proizvodi i usluge u oblasti održivog razvoja, zaštite i unapređenja životne sredine, reciklaže i zbrinjavanja otpada.

U okviru sajma biće dodijeljna nagrada i Expo trophy za najuspješnije izlagače, a za posjetioce sajma organizovana je i nagradna igra.

Bonus video: