Ljetnji red letjenja Montenegro Airlinesa

Ljetnji red letjenja karakteriše povećan broj letova prema postojećim destinacijama, ali i ponovno uvođenje letova prema Londonu, Kopenhagenu i Dizeldorfu
1 komentar(a)
Embraer Montenegro Airlinesa, Foto: Arhiva "Vijesti"
Embraer Montenegro Airlinesa, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 03.04.2014. 12:08h

Kompanija Montenegro Airlines (MA) počela je da saobraća prema ljetnjem redu letjenja koji će važiti do 25. oktobra.

Iz kompanije je saopšteno da ljetnji red letjenja nacionalnog avio prevoznika karakteriše povećan broj letova prema svim postojećim destinacijama, ali i ponovno uvođenje letova prema Londonu, Kopenhagenu i Dizeldorfu.

Prema ljetnjem redu letjenja avioni nacionalne avio-kompanije saobraćaće dva puta dnevno iz Podgorice za Beograd, dok će iz Tivta prema Beogradu letjeti i do četiri puta dnevno.

Crna Gora će sa prijestonicom Austrije biti svakodnevno povezana tokom ljetnje sezone, a ponedeljkom, srijedom, četvrtkom, subotom i nedjeljom, čak i dva puta dnevno u saradnji sa austrijskom kompanijom Austrian Airlines.

Što se ostalih destinacija tiče, šest puta sedmično avioni MA će letjeti za Cirih i pet puta za Frankfurt.

Za Rim će avioni nacionalne avio-kompanije letjeti tri puta sedmično i to utorkom, petkom i nedjeljom, dok će prema ovoj destinaciji letovi ponedeljkom, četvrtkom i subotom biti obavljani u saradnji sa italijanskom avio-kompanijom Alitalia.

Letovi prema Ljubljani će se obavljati šest puta sedmično u saradnji sa slovenačkim Adria Airways-om.

"I ove godine, kao i prethodne zadržaćemo broj letova prema Moskvi i Parizu, sa kojih Montenegro Airlines već godinama dovozi sve veći broj turista. Prema ovim metropolama planirano je letjenje na dnevnom nivou, pojedinim danima i do četiri puta dnevno", navedeno je u saopštenju.

Sa uvođenjem ljetnjeg reda letjenja ponovo startuju letovi prema Londonu, a prvi je 30. aprila. Prema ovoj destinaciji avioni MA letjeće tri puta sedmično i to srijedom, petkom i nedjeljom iz Tivta.

Ponovni letovi ka Kopenhagenu startuju 17. maja, i to dva puta sedmično, srijedom i subotom.

Nakon nekoliko godina pauze, na zahtjev turističke privrede, počev od 19. aprila kreću letovi prema Dizeldorfu i to dvaput sedmično, utorkom i subotom.

Čarter saobraćaj će se obavljati prema ustaljenom redu za Bari i Napulj, svakog petka i nedjelje naizmjenično, u popodnevnim satima.

Saobraćaj prema St. Petersburgu će se obavljati jednom sedmično, subotom, a prvi put će se za potrebe zakupaca uvesti i linije prema Rostovu i Kaljingradu u Rusiji.

Predsezonu i sezonu obilježiće i brojni čarter letovi ka Francuskoj (Miluz, Dižon), Azerbejdžanu (Baku) i Jermeniji (Jerevan).

"Sadržajan red letjenja dovoljno govori u prilog činjenici da će i ove godine nacionalni avio prevoznik dati svoj puni doprinos razvoju crnogorskog turizma, kao što je to činio i svih prethodnih godina", poručeno je iz kompanije.

Bonus video: