Saradnja nikšićkog i turskog fakulteta za sport

"Zajedno smo prijavili predlog projekta na poziv resornih mistarstava za bilateralnu saradnju, kao i Melvana protokol razmjene nastavnog osoblja i studenata“
1 komentar(a)
Duško Bjelica, Foto: Arhiva "Vijesti"
Duško Bjelica, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 03.04.2014. 11:03h

Nikšićki Fakultet za sport i fizičko vaspitanje i istoimeni fakultet sa Nevšehir Univerziteta iz Turske potpisali su sporazum o saradnji koji je zasnovan na uspostavljanju saradnje na nivou zajedničke istraživačke djelatnosti i razmjene nastavnog osoblja i studenata.

“Rezulti sporazuma su vidljivi i već postoje, prije svega što su kolege sa Departmana za sport i fizcko vaspitanje na Nevšehir Univerzitetu učesnici na našoj međunarodnoj konferenciji CSA. Zajedno smo prijavili predlog projekta na poziv resornih mistarstava za bilateralnu saradnju, kao i Melvana protokol razmjene nastavnog osoblja i studenata“, kazao je dekan nikšićkog fakuklteta prof. dr Duško Bjelica.

Prema njegovim riječima to nije prva saradnja Fakulteta za sport iz Nikšića sa nekom visokoobrazovnom institucijom iz Turske. Pored saradnje sa Nevšehir Univerzitetom, koji je osnovan 2007. godine i ima više od 3.500 studenata, nikšićki fakultet ima odličnu saradnju i sa Metu univerzitetom iz Ankare.

Bonus video: