U dim ode milion eura

"Borba protiv sive ekonomije kao i prevencija, sprečavanje i kažnjavanja nelegalne trgovine ostaće jedan od najvažnijih prioriteta, saopšteno iz Uprave carina
14 komentar(a)
Kombinat aluminijuma, Foto: Boris Pejović
Kombinat aluminijuma, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 03.04.2014. 09:24h

Uprava carina će od 8. do 10. aprila, u pećima fabrike Kombinata aluminjuma uništiti 57.258 boksova raznih vrsta cigareta, odnosno 11.451.74,00 cigareta "Marlboro", "Ronhil", "Marble", "Eva Karelia", i druge, kao i 365,60 kilograma rezanog duvana, u vrijednosti blizu milion eura.

"Nakon okončanja krivičnih i prekršajnih postupaka, Uprava carina pristupa uništenju ove robe, u skladu sa Carinskim zakonom. Kao što je poznato, Uprava carina u kontinuitetu sprovodi aktivnosti na suzbijanju sive ekonomije, sa posebnim fokusom na suzbijanje krijumčarenja i nedozvoljene trgovine akciznih proizvoda. U prethodnom periodu, službenici Uprave carina su, sprovodeći intenzivne kontrole, otkrili i oduzeli značajne količine krijumčarenih cigareta i drugih duvanskih proizvoda", saopšteno je iz Uprave carina.

Dodaje se da će borba protiv sive ekonomije kao i prevencija, sprečavanje i kažnjavanja nelegalne trgovine ostati jedan od najvažnijih prioriteta Uprave carina i u narednom periodu.

Bonus video: