Sakupljen novac za operaciju pregaženog psa, bira se i ime za njega

Sada je na nama da labradoru obezbijedimo prostor u kojem će da boravi do potpunog oporavka nakon operacije
4 komentar(a)
labrador, Foto: Facebook
labrador, Foto: Facebook
Ažurirano: 03.04.2014. 13:48h

Bijeli labrador, koji je u subotu veče pregažen kod Krivog mosta, biće operisan najvjerovatnije prekosjutra u Baru.

Građani koji su mu spasli život sakupili su novac i psa će operisati Ljiljana Čabarkapa u veterinarskoj ambulanti "Canis". Za snimak i operaciju povrijeđene zadnje desne noge potrebno je oko 200 eura.

“Dogovorili smo operaciju u Baru koja će koštati 200 eura, a novac za liječenje povrijeđenog labradora smo već prikupili. Sada je na nama da labradoru obezbijedimo prostor u kojem će da boravi do potpunog oporavka nakon operacije. Neophodno je mirovanje od 20 do 30 dana, a bilo bi idelano da ga u tom periodu prihvati neko ko može da mu u svom dvorištu obezbijedi mir i neki dušek na kojem bi ležao do potpunog oporavka", kazao je juče “Vijestima” Podgoričanin koji je prvi pritekao u pomoć, insistirajući na anonimnosti.

Podgoričani spasli psa, skupljaju novac i za operaciju >>>

Labrador, čiji vlasnik nije poznat, pregažen je u subotu oko 21:30. Njega je automobilom udario vozač automobila - karavana, svijetlo plave boje. Očevidci tvrde da je vozač pobjegao sa lica mjesta. Pas je, međutim, imao sreće jer je jedan od očevidaca pozvao veterinara Nebojšu Šćekića, koji je ga je zbrinuo i smjestio u azil na Vrelima ribničkim...

“Vijestima” je juče potvrđeno da je psu mnogo bolje, da je stao na noge, ali da se ne oslanja na povrijeđenu. Jedan od sugrađana koji je spasao psa kazao je da su mu u azilu saopštili da su spremni da prihvate labradora nakon operacije, ali da smatraju da to nije najbolje rješenje za njega.

"Veliki broj pasa i neophodnost čestog čišćenja nisu baš preporučljivi”, pojasnio je, istakavši da zbog toga traže strpljivu osobu, sa baštom.

Jedan od spasilaca pozvao je sve sugrađane koji su pomogli labradoru da u subotu krenu za Bar. Pas će dobiti i ime, a za sada je predlog - Luks - po psu Josipa Broza Tita.

Dobiće i ime, jedan od predloga je - Luks, po Titovom vučjaku

"Svi koji su donirali novac pozvani su da nam se pridruže... Čekaćemo da se operacija završi i nakon toga se svi zajedno vratiti u Podgoricu. Takođe, svi koji budu učestvovali u akciji imaće priliku da glasaju za ime našeg novog prijatelja. Moj predlog je Luks", kazao je.

Njemački ovčar - Luks poginuo je za vrijeme Bitke na Sutjesci, 1943. godine, a prema legendi tijelom je zaštitio maršala od gelera...

Bonus video: