Podgoričani spasli psa, skupljaju novac i za operaciju

Povrijeđeni pas juče se nalazio u Azilu, a za operaciju u Baru neophodno je najviše 200 eura
120 pregleda 10 komentar(a)
labrador, Foto: Facebook
labrador, Foto: Facebook
Ažurirano: 02.04.2014. 17:25h

Nakon što su u subotu veče spasli život povrijeđenom labradoru, nekoliko Podgoričana sakuplja novac za operaciju, neophodnu za potpuni oporavak psa.

Bijeli labrador, čiji vlasnik nije poznat, pregažen je u subotu veče, oko 21:30, u blizini Krivog mosta. Njega je automobilom udario vozač automobila - karavana, svijetlo plave boje. Očevidci tvrde da je vozač pobjegao sa lica mjesta, ostavivši povrijeđenog psa na putu.

Pas je, međutim, imao sreće, jer je jedan od očevidaca pozvao veterinara Nebojšu Šćekića, koji je konstatovao da labradoru slomljena butna kost i zbrinuo ga.

Povrijeđeni pas juče se nalazio u Azilu na Vrelima ribničkim, a za operaciju u Baru neophodno je najviše 200 eura.

"Išao sam automobilom iza vozača koji je udario psa. Nakon što ga petnaestak metara vukao po asfaltu, stao je za trenutak kako bi odvojio automobil od povrijeđenog psa i potom pobjegao preko Krivog mosta. Nekoliko nas spremni smo da se organizujemo i sakupimo novac, kako bismo platili njegovu operaciju u Baru. Smatramo da nijedna životinja ne zalužuje da se muči i do kraja živi sa polomljenom nogom", kazao je jedan od očevidaca koji je pomogao povrijeđenom labradoru, insistiravši da mu se ime ne pominje u novinama.

On i još nekoliko očevidaca događaja odmah su sakupili novac i pozvali Šćekića, veterinara iz “Mont veta”, koji je pomogao povrijeđenom psu, a potom ga automobilom prebacio u Azil.

Operacija neophodna kako ne bi bilo trajnih posljedica

Šćekić je kazao da je operacija neophodna, iako će butna kost možda i srasti.

"Labradoru je polomljena butna kost zadnje desna noge i, ukoliko se ne izvrši operacija, možda će i srasti, ali će pas imati trajne posljedice prilikom kretanja.

Ova vrsta operacije radi se samo u Baru i košta između 150 i 200 eura", kazao je Šćekić juče “Vijestima”.

Bonus video: