Herceg Novi: Rekonstrukcija šetališta na jesen

“Mi nismo protiv uređenja šetališta , ali smo protiv tajminga u kome su planirani radovi”, pojašnjava Marko Salatić
94 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 01.04.2014. 14:46h

Nakon jutrošnjeg protesta ugostitelja mještana Igala, najavljeni radovi na rekonstrukciji šetališta Pet Danica od restorana Galeb do Milašinovića plaže biće odloženi za jesen.

Preko 20 ugostitelja, vlasnika firmi i brojni mještani Igala su protestvovali i potpisivali peticiju kojom su tražili da se odlozi rekonstrukcija šetališta, koja je planirana u periodu od aprila do jula.

“Mi nismo protiv uređenja šetališta , ali smo protiv tajminga u kome su planirani radovi”, pojašnjava Marko Salatić vlasnik ugostiteljskog objekta.

On tvrdi da na tom dijelu šetališta posao ima 20 firmi sa preko 100 zaposlenih, čija bi djelatnost i prihod bili ugroženi, ako bi radovi na šetalištu trajali – kako je planirano- do jula.

I Nikola Radović je saglasan da je rekonstrukcija šetališta neophodna , ali da “joj sada nije vrijeme”.

“Moja porodica najvećim dijelom živi od onoga što zaradimo u ljetnim mjesecima. Bez te zarade naša egzistncija će biti dovedena u pitanje”, ističe Radović.

Mještani naglašavaju da je prioritet u na ovoj dionici Šetališta rješavanja dotrajale kanalizacione infrastukture, a iz JP Morsko dobro su upozorili Opštinu da bi radove trebalo izvoditi sinhronizovano, kako ne bi došli u stuaciju da uskoro ruše tek popločano Šetalište.

Podsjećaju na, kako navode, loše loše iskustvo da se prije nekoliko godina rekonstruisana dionica šetališta od tvrđave Citadela do hotela Plaža, ponovo raskopava zbog radova na kolektoru, Mišo Škobalj predsjenik NVO Udruženje građana Izbor koji je podržao proteste ugostitleja pojašnjavajući da je “čitav grad je prekopan ,od Zelenike, preko Meljina do Igala i da se ne može se prići gradu , i da se najavljenim radovima privrednicima oduzima pravo na rad i zaradu.

Predsjednik opštine Dejan Mandić, nakon što je obišao šetalište, uvažio je razloge ugostitelja i mještana, koji tvrde da bi radovi stavili van funkcije i korišćenja.

Šetalište u dužini od oko 400 m, al ii najveće betonsko kupalište u Igalu površine oko 10.000 kvadrata. On je potvrdio da će radovi biti odloženi za jesen, jer većina porodica u Igalu svoju egzistenciju zasniva na ljetnjoj tuurističkoj sezoni. Za rekonstrukciju Setalista od restorana Galeb do Milašinovića plaze u duzini od 45o metara, JP Morsko dobro opredijelilo je 300 hiljada, a Opština Herceg Novi 50 hiljada eura.

Galerija

Bonus video: