Predstavnici ZZZCG i Centra za socijalni rad u kampu na Koniku

Sastanak je dio projekta "Program pomoći za integraciju i povratak RAE i drugih I/RL koji žive u naselju Konik”
120 pregleda 0 komentar(a)
Sastanak u Kampu na Koniku, ZZZCG, Centar za socijalni rad, Foto: Juventas
Sastanak u Kampu na Koniku, ZZZCG, Centar za socijalni rad, Foto: Juventas
Ažurirano: 31.03.2014. 15:14h

U izbjegličkom kampu Konik održan je sastanak između predstavnika Zavoda za zapošljavanje i Centra za socijalni rad i romskog stanovništva navedenog kampa.

Tokom sastanka stanovnici kampa Konik su informisani o pravima koja mogu ostvariti registrovanjem u Zavodu za zapošljavanje, odnosno Centru za socijalni rad, kao i potrebnim procedurama koje se moraju ispuniti da bi se ta prava ostvarila. Sa druge strane, predstavnici navedenih institucija su imali priliku da se informišu o problemima sa kojima se romsko stanovništvo susreće prilikom registrovanja u navedenim institucija, ili pak, pri pribavljanju određenih dokumenata.

Pored stanovnika kampa Konik, sastanku su prisustvovali i predstavnici Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, Crvenog krsta Crne Gore, Pravnog centra, UNHCR-a, Green Home-a i Romskog obrazovnog fonda, dok su na sastanku govorili: Marija Stajović – koordinatorka programa u Juventasa, Aleksandar Rakočević - Viši savjetnik za zapošljavanje, Biro rada Podgorica i Suzana Dabetić i Marina Medojević, socijalne radnice za referat MOP-a (prava na materijalno obezbjeđenje porodice) ispred Centar za socijalni rad Podgorica.

Sastanak je dio projekta "Program pomoći za integraciju i povratak RAE i drugih I/RL koji žive u naselju Konik”, koji se sprovodi u naselju Konik sa romskom populacijom od novembra 2012. godine. Glavni nosilac ovog projekta je HELP - Hilfe zur Selbsthilfe, dok su ostali partneri na projektu pored Juventasa, Danski savjet za izbjeglice, Fond za obrazovanje Roma iz Budimpešte, Green Home i Pravni centar. Projekat je finansijski podržan od strane Delegacije Evropske unije, Vlade Crne Gore, Fonda za obrazovanje Roma iz Budimpešte, kancelarije UNHCR-a u Crnoj Gori i Danskog savjeta za izbjeglice.Organizatori sastanka bili su NVO Juventas i međunarodna organizacija Help– Hilfe zur Selbsthilfe e.V.

Bonus video: