Tivat: Prvi olimpijski triatlon odžaće se 21. juna

Triatlon je inače u Crnoj Gori tokom prošle godine doživio snažnu ekspanziju
77 pregleda 0 komentar(a)
Triatlon, Foto: Siniša Luković
Triatlon, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 31.03.2014. 13:11h

U Tivtu će se 21. juna ove godine, održati Međunarodno prvenstvo Crne Gore u olimpijskom triatlonu – „3. Bokeški triatlon“ – saopšteno je danas iz Triatlon kluba „Tivat“ koji je osnivač i pokretač ove sportsko-turističke manifestacije koju podržava i Turistička organizacija Tivat.

Nakon dvije godine takmičenja u sprint triatlonu koje je postiglo izuzetan uspjeh i odjek u triatlonskim krugovima u regionu i šire, ovo je prva prilika za sve one koji žele prihvatiti izazov i oprobati se u ovom sve popularnijem i atraktivnom olimpijskom sportu.

Po prvi put će ove godine u sklopu “Bokeškog trialona”, u Crnoj Gori biti održan triatlon na olimpijskim distancama (plivanje na 1.500 metara, vožnja bicikla u dužini od 40 km, trčanje na 10 kilometara.)

Triatlon je inače u Crnoj Gori tokom prošle godine doživio snažnu ekspanziju.

Triatlon klub Tivat je kao pokretač i promoter ovog sporta u naoj državi, pomogao i osnivanju druga dva kluba: Triatlon kluba Podgorica i Triatlon kluba Herceg Novi. Time su se stekli uslovi za osnivanje i Triatlon Saveza Crne Gore koji će uskoro biti primljen u punopravno članstvo Međunarodnetriatlon federacije (ITU).

Inače, u okviru 3.Bokeškog triatlona pored olimpijskog triatlona za sve ostale, rekreativce, građane i omladinu organizovaće se i takmičenje i drugim, kraćim disciplinama: Olimpijski triatlon pojedinačno, Olimpijski triatlon štafete, Supersprint triatlon (375 m plivanje, 10 km biciklo, 2,5 km trčanje), Aquatlon (200 metara plivanje, 800 metara trčanje).

Tri mjeseca prije takmičenja, prijavljeno je 40-ak takmičara iz 7 zemalja, od vrhunskihprofesionalaca do običnih sportskih entuzijasta.

Poseban kuriozitet jest da se na “Bokeškom triatlonu” i ove godine ponovno očekuju najbolji triatlonci iz regiona, prošlogodišnji pobjednik i olimpijski kvalifikant Ognjen Stojanović iz Srbije, te Jaroslav Kovačič iz Slovenije i Marin Koceić iz Hrvatske.

Bonus video: