Od utorka besplatno i kod privatnih ljekara

Kako je navedeno, spisak privatnih zdravstvenih ustanova sa kojima Fond ima potpisan ugovor nalazi se na sajtovima Fonda i Ministarstva
2 komentar(a)
Ažurirano: 31.03.2014. 12:58h

Građani će moći od sjutra (utorak), direktno, bez potvrde, da ostvare besplatnu zdravstvenu zaštitu u privatnim ustanovama sa kojima Fond za zdravstveno osiguranje ima potpisan ugovor ukoliko uslugu ne mogu da ostvare u roku od 30 dana u javnim zdravstvenim ustanovama.

"Ministarstvo zdravlja obezbijedilo je uslove da građani direktno i bez nalaza Konzilijuma Kliničkog centra Crne Gore, ostvare zdravstvenu zaštitu u privatnim ustanovama, sa kojima Fond ima potpisan ugovor, za operativne procedure, ukoliko se ne mogu obaviti u roku od 90 dana u javnim zdravstvenim ustanovama“, kaže se u saopštenju.

Kako je navedeno, spisak privatnih zdravstvenih ustanova sa kojima Fond ima potpisan ugovor nalazi se na sajtovima Fonda i Ministarstva.

"Ministarstvo zdravlja je, u cilju bolje informisanosti građana, obavezalo sve javne zdravstvene ustanove da na sajtovima postave spisak umreženih privatnih ustanova, kao i da ga istaknu na vidnim mjestima u svim zdravstvenim objektima“, kaže se u saopštenju.

Iz Minisatrstva su podsjetili da, shodno potpisanim ugovorima sa Fondom, građani besplatnu zdravstvenu zaštitu u privatnim ustanovama mogu ostvariti u primarnoj zdravstvenoj zaštiti u oblasti pedijatrije (nefrologija, pulmologija, hematologija) i fizikalne medicine.

"Na sekundarnom i tercijarnom nivou u oblasti kardiologije, urologije, ortopedije, oftalmologije, gastroenterologije, vaskularne hirurgije i vantjelesne oplodnje“, navode iz Ministarstva.

Bonus video: