ISLAMSKA ZAJEDNICA CRNE GORE

Mešihat u Staroj varoši gradi zgradu od 1,5 miliona eura

Kupovinu placa i izgradnju objekta, koji će u početku služiti kao kulturni centar, finansira Vlada Katara
264 pregleda 0 komentar(a)
mešihat zgrada stara varoš, Foto: Zoran Đurić
mešihat zgrada stara varoš, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 19.08.2018. 07:30h

Mešihat islamske zajednice u Podgorici započeo je izgradnju objekta za stanovanje u Staroj varoši, vrijednog 1,5 miliona eura.

Izgradnju finansira Vlada Katara, a građevina će imati stan - studio sa kupatilom, kuhinjom i pretprostorom, sprat, prizemlje u sklopu kojeg je predviđeno i vanjsko natkriveno stepenište za sprat i podrum, koji je u funkciji parking prostora za četiri vozila.

U sklopu donacije Vlade Katara, Mešihat je kupio plac na kome se grade ti sadržaji za potrebe islamske zajednice.

Radnici građevinske kompanije “Fidija” već su počeli sa pripremnim radovima za izgradnju objekta, koji bi trebalo da bude završen do februara 2020. godine.

Predstavnik Mešihata Omer Kajošaj, kazao je “Vijestima” da će se objekat, koji obuhvata oko 2.000 metara kvadratnih bruto površine, u početku koristiti kao kulturni centar, “ali da će u dalekoj perspektivi to biti objekat stambenog karaktera”.

Kajošaj je pojasnio da su planskom dokumentacijom predvidjeli izgradnju stambenog objekta, da ne bi imali iste sadržaje, jer planiraju izgradnju nove zgrade Mešihata i Islamskog centra.

“Da ne bi ponovili, pošto ćemo u blizini imati novu zgradu Mešihata koja će biti administrativnog karaktera i kasnije i Islamski centar za koji imamo lokaciju kod Vrela ribničkih, išli smo ka tome da napravimo stambene jedinice, iako se u početku neće koristiti za stanovanje”, istakao je Kajošaj.

On je naglasio da će biti izgrađena tri objekta na dva sprata, na dvije lokacije kod Osmanagića džamije.

“Dva objekta, čija izgradnja je počela prije dva-tri dana su spojena”, kazao je Kajošaj, navodeći da im je za izgradnju izdata sva potrebna dokumentacija.

Objekat se radi u zahvatu DUP-a “Stara varoš” - izmjene i dopune, po idejnom projektu privrednog društva za projektovanje, inženjering, promet i usluge “Plan” iz Ulcinja.