Donji Kokoti Čelebićeva biznis zona

Osim izrade studije Skladišno - poslovna zona Donji Kokoti, biće urađen ili dopunjen i izmijenjen još set planskih dokumenata
336 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 31.03.2014. 19:11h

Gradonačelnik Miomir Mugoša donio je odluku o izradi Lokalne studije lokacije “Skladišno - poslovna zona Donji Kokoti”, po inicijativi firme “Čelebić”, koja traži da se zemljište privede namjeni i izgradi savremena industrijska zona po visokim evropskim standardima.

U dokumentu je objašnjeno da će studija lokacije, za čiju izradu je potrebno 10.000 eura, obuhvatiti prostor od 33,02 hektara.

Gradonačelnik Mugoša je donio i odluku o izmjeni i dopuni Detaljnog urbanističkog plana "Konik Stari aerodrom faza 3", sa ciljem stvaranja planskih pretpostavki za organizaciju i uređenje prostora za odgovarajuće funkcionisanje objekata za sport i rekreaciju.

Plan, za čiju izradu će Glavni grad obezbijediti 10.000 eura, obuhvata teritoriju od 37,44 hektara tog dijela grada.

Objašnjeno je da je Zakonom o uređenju prostora i izgradnji objekata propisano da se uređenje prostora zasniva na načelima kojima se, između ostalog, navodi usaglašavanje razvojnih i investicionih programa korisnika i vlasnika prostora, odnosno, usaglašavanja interesa korisnika prostora i prioriteta djelovanja u prostoru radi njegovog efikasnijeg uređivanja.

“U tom cilju su se javili FK Budućnost i FK Mladost sa inicijativom za ponovno razmatranje planske dokumentacije za područje koje je predviđeno za sport i rekreaciju”, piše u odluci.

Na zahtjev preduzeća “Ljetopis automotiv” donijeta je odluka o izmjeni i dopuni Detaljno-urbanističkog projekta “Servisno skladišna zona”, koje će snositi troškove izmjena DUP-a.

Plan obuhvata površinu od 54, 84 hektara.

Prostorno - urbanističkim planom Podgorice su za pomenutu zonu predviđeni prostori za centralne djelatnosti, industriju i proizvodnju, objekte komunalne infrastrukture, kao i stanovanje većih gustina u dijelu prema Tuškom putu.

Donijeta je i odluka o izradi izmjena i dopuna Detaljnog urbanističkog plana "Univerzitetski centar", a osnovne smjernice za izradu izmjena i dopuna Plana sadržane su u PUP-u, kojim je planirana detaljna razrada ovog područja sa dominantnom namjenom - površine za školstvo, socijalnu zaštitu i centralne djelatnosti.

Plan obuhvata površinu od 41,34 hektara, za čiju izradu će Glavni grad platiti 15.000 eura.

Predsjednik Opštine je donio odluku i o izradi izmjena i dopuna DUP-a “Stambena jedinica 6 Kruševac” - zone 2,3 i 4, a donošenje odluke su “ubrzali” zahtjevi građana Momčila i Stanislave Knežević, koji su se obratili gradskom Sekretarijatu za planiranje i uređenje prostora za promjenu plana.

U obrazloženju je objašnjeno kako su osnovne smjernice za izradu izmjena i dopuna plana sadržane u PUP-u, kojim je taj prostor namijenjen “za stanovanje malih gustina”.

Donešena je i odluka o izradi izmjena i dopuna DUP-a “Stambena zajednica VII Stara varoš” u okviru naselja Zabjelo, gdje su Prostorno-urbanističkim planom predviđeni prostori za školstvo, “stanovanje većih gustina i mješovita namjena”.

Tim planom je obuhvaćen prostor od 19.26 hektara, a izrada će Grlavni grad koštati 15.000 eura.

Stanovnici Karabuškog polja tražili izgradnju osnovne škole

Donijeta je odluka i o izmjenama i dopunama DUP-a "Karabuško polje", a cilj izrade je “stvaranje planske pretpostavke za organizaciju tog prostora u smislu zadovoljavanja potreba korisnika i sanacije bespravne gradnje”.

“Osnov za definisanje polaznih opredjeljenja za izradu izmjena i dopuna plana, su opredjeljenja PUP-om, kojim je ova zona definisana za stanovanje male gustine i centralno gradsko groblje... Hidajet Kalač se u ime građana naselja Karabuško polje obratio sa zahtjevom za izgradnju osnovne škole što je jedino moguće nakon usvajanja plana detaljne razrade”, piše u obrazloženju odluke.

Plan obuhvata155,92 hektara, a koštaće 20.000 eura.

"Zabjelo 8" 15.000 eura

Mugoša je donio i odluku o izradi izmjena i dopuna DUP-a “Zabjelo 8”, koji će obuhvatiti prostor od 70 hektara. PUP-om je za tu zonu planirano da uz Ulicu 27. marta bude mješovita namjena površine u pojasu do 100 metara. Za izradu ovog dokumenta grad će izdvojiti 15.000 eura.

“Predviđeno je uređenje parka u graničnoj, zapadnoj zoni plana, prema industrijskim objektima u potezu brdo Ljubović - Čepurci - Ulica 27. marta - Vojislavljevića - Dahna”, piše u odluci.

Bonus video: