Očišćen stari put između Gornje i Donje Lastve

Pored brojnih građana, u akciji su učestvovali i predstavnici Opštine Tivat, maslinari, članovi Planinarskog društva “Pestingrad” kao i firma “Montenegro plus”
0 komentar(a)
Čišćenje, Lastva, Foto: Siniša Luković
Čišćenje, Lastva, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 30.03.2014. 14:53h

Novoformirana tivatska NVO “Eko-Me”, održala je danas svoju prvu akciju – čišćenje i uređenje starog austro-ugarskog pješačkog puta izmedju Donje i Gornje Lastve.

Izvršni direktor te NVO Danilo Tomanović animirao je veliki broj volontera da se prihvate rukavica i alata i raščiste više manjih nelegalnih deponija smeća koje su nesavjesni pojedinci ostavili u predivnoj prirodi na obroncima brda Vrmac u ovom dijelu tivatske opštine.

"Većinu otpada nesavjesni mještani godinama bacaju u potok Seljanovo koji ovuda protiče i u more se uliva na plaži Waikiki na Seljanovu. Prilikom velikih kiša sav taj otpad odlazi u more u kojem se svi kupamo. Apelujem na sve ljude da budu svjesni štete koju pričinjavaju ovakvim ponašanjem i da poštuju okolinu u kojoj žive. Misija naše organizacije je čišćenje otpada, ali istovremeno ukazujemo na ljepotu mjesta u kojem živimo", kazao je novinarima Tomanović, Kanađanin crnogorskog porijekla kojeg je posao iz Toronta prije nekoliko godina ponovo doveo u zemlju svojih predaka.

Današnjoj akciji NVO "Eko-Me" pridružio se i poznati crnogorski bubnjar Dragoljub Đuričić koji je za učesnike na kraju priredio i manji koncert ispred Doma kulture u Gornjoj Lastvi.

Pored brojnih građana, u akciji su učestvovali i predstavnici Opštine Tivat, maslinari, članovi Planinarskog društva “Pestingrad” iz Kotora kao i firma “Montenegro plus”.

Bonus video: