Tatjana Božović: Nisam u srodstvu sa Mugošom, a ni stan nemam

Profesorica Ekonomske škole dobila je od Glavnog grada stan od 30 metara kvadratnih
117 pregleda 25 komentar(a)
ključ, stan, Foto: Shutterstock
ključ, stan, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 29.03.2014. 16:53h

Profesorica Ekonomske škole Tatjana Božović, koja je nedavno dobila stan od Glavnog grada, tvrdi da nije u srodstvu sa odlazećim gradonačelnikom Miomirom Mugošom.

Ona u reagovanju navodi i da nema stan od stotinjak kvadrata.

Reagovanje objavljujemo u cjelosti:

“Sa ogromnim iznenađenjem i nevjericom u tekstu dnevnog lista 'Vijesti' pročitala sam neistinu da sam ja, Tatjana Božović, 'sestra od strica odlazećeg gradonačelnika Miomira Mugoše' i da navodno posjedujem 'ekskluzivan stan od stotinjak kvadrata ispod Gorice'.

Istina je da ne samo da nisam sestra od strica gradonačelnika Mugoše, nego čak nismo ni rođaci iako je moje djevojačko prezime takođe Mugoša. Zbog istog prezimena bila bih možda sklona da povjerujem da konstrukcija o navodnom srodstvu sa gradonačelnikom nije sasvim zlonamjerna, da u vašem tekstu nisam pročitala i drugu drsku izmišljotinu - da posjedujem ekskluzivan stan od stotinu kvadrata.

Ovo mi je posebno teško palo zbog činjenice da sam, i pored dvodecenijskog radnog staža u prosvjeti, i čini mi se zasluženog ugleda među mojim kolegama profesorima, učenicima i njihovim roditeljima - 12 godina provela kao podstanar, te da nikada nisam posjedovala apsolutno bilo kakvu nekretninu, što je lako provjeriti.

Istina je da sam od Glavnog grada dobila na korišćenje stan od 30 kvadrata i na tome sam veoma zahvalna. Ne mislim da sam dobila nešto što nisam zaslužila, iako sam svjesna da je veliki broj mojih kolega u sličnom položaju kao što sam ja do sada bila. Vjerujem da će i oni u narednom periodu, kao i ja, naići na razumijevanje i podršku bilo Glavnog grada, bilo Ministarstva prosvjete.

Ne želim da ulazim u to zbog čega ste objavili očigledne neistine o meni, iako vjerujem da je svim vašim čitaocima jasno šta je pozadina vašeg postupka, kao i to da meta ni u kom slučaju nisam bila ja lično, iako sam 'stradala' kao kolateralna šteta.

Na kraju vas obavještavam da ću zbog iznošenja grubih neistina razmotriti mogućnost pokretanja sudskog postupka protiv vašeg lista”.

Bonus video: