U maju velika akcija čišćenja crnogorske obale, pozvani svi građani

"Let’s Do It Montenegro" je dio regionalne inicijative "Let’s Do It Mediterranean" u okviru koje će se čistiti priobalje 21 države mediteranskog basena
0 komentar(a)
Smeće na Luštici, Foto: Facebook
Smeće na Luštici, Foto: Facebook
Ažurirano: 27.03.2014. 15:02h

Asocijacija za demokratski prosperitet-Zid organizuje veliku akciju čišćenja crnogorske obale "Let’s Do It Montenegro", koja će biti održana 10. maja u šest primorskih opština: Ulcinju, Baru, Budvi, Tivtu, Kotoru i Herceg-Novom.

"Prvi put u Crnoj Gori se organizuje volonterska akcija ovoga obima koja za cilj ima uklanjanje cijelokupnog otpada iz priobalnog djela naše države", navode iz organizacije.

ADP-Zid je obezbijedio Android aplikaciju za mapiranje smeća "Let’s Do It Montengro", putem koje građani mogu da postavljaju fotografije zagađenih lokacija sa primorja.

Natjerao mladića da istovareno smeće vrati na kamion i odveze na deponiju >>>

Zainteresovani mogu preuzeti aplikaciju sa Facebook stranice Let’s Do It Montenegro, ADP-Zid, kao i sa Google Play stora.

Takođe građani mogu slati fotografije zagađenih lokacija na email adresu letsdoitmontenegro@gmail.com.

"Zahvaljujući aplikaciji bićemo u prilici da tačno odredimo koje će se lokacije čistiti 10. maja", kažu u ADP-Zid.

Ta organizacija poziva sve građane da 10. maja uzmu učešće u akciji. Zainteresovani se mogu prijaviti na Fejsbuk stranici Let’s Do It Montenegro, kao i putem emaila. Prijave se mogu popuniti i u kancelarijma partnerskih organizacija Zida na primorju:

  • Bar: NVO Svetionik, Jovana Tomašević 8/22; NVO Mladi Sutomora, Bulevar revolucije Kula A; NVO Mladi Sutomora, pored vrtića u Sutomoru
  • Kotor: NVO Šjore od mota; Eko centar Delfin, poslovni Centar Rakite ; NVO Expeditio Kotor, Škaljari b.b.
  • Tivat: NVO Pravi put, zgrada Crvenog Krsta
  • Ulcinj: Mogul, Kodre b.b.
  • Herceg Novi: Izbor, Njegoševa 56

"Let’s Do It Montenegro" je dio regionalne inicijative "Let’s Do It Mediterranean" u okviru koje će se čistiti priobalje 21 države mediteranskog basena. Inicijativa je pokrenuta sa ciljem da se podstakne saradnja javnog, civilnog i privatnog sektora na rješavanju problema vezanih za životnu okolinu.

Bonus video: