Jasavić: Striković ima problem sa zakonom

"Sva dokumentacija je dostupna javnosti i svim zainteresovanim", navodi se u saopštenju Jasavić
81 pregleda 6 komentar(a)
Azra Jasavić, Foto: Boris Pejović
Azra Jasavić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 27.03.2014. 12:08h

Poslanica Pozitivne Crne Gore Azra Jasavić smatra da NVO aktivistkinja Slavica Striković nema problem ni sa jednim poslanikom pa ni sa njom, već sa zakonom.

Jasavić ističe da Striković ima problem sa članom 6 Zakon o računovodstvu i reviziji.

"Nevladine organizacije kao pravna lica su dužne, shodno članu 6 stav 2 Zakonu o računovodstvu i reviziji dostavljati finansijske izvještaje Poreskoj upravi. Radi se o imperativnoj zakonskoj normi, na šta ukazuje riječ “ dužni“. Nevladine organizacije koje nijesu podnijele dokaz da su dostavile finansijske izvještaje Poreskoj upravi nijesu mogle podržati nijednog kandidata za člana Savjeta RTCG. Pod dokazom u pomenutom smislu, podrazumijeva se ovjerena potvrda poreske prijave kojom se potvrdjuje da su finansijski iskazi predati Poreskoj upravi ili pečat Poreske uprave na bilansu stanja i bilansu uspjeha, koji shodno članu 2 Zakona izmedju ostalog predstavljaju finansijske iskaze", navodi se u saopštenju Jasavić.

Ona navodi da je svjesna sam činjenice da mora imati visok stepen tolerancije na kritiku rada, ali ukazuje "da je Striković ozbiljno zagazila u zonu građanske odgovornosti zbog iznošenja neistina, kao i zonu eventualne krivične odgovornosti zbog mogućeg lažnog prijavljivanja.

"Sva dokumentacija je dostupna javnosti i svim zainteresovanim, i da je metodologija rada Radne grupe Administrativnog odbora bila poptuno transparentna i obrazlozena na javnim sjednicima odbora", zaključuje Jasavić.

Bonus video: