Imenovao ga Saviris

Ihab Kamel novi izvršni direktor kompanije Luštica Development

Kamel posjeduje 21 godinu radnog iskustva, a prije preuzimanja sadašnje pozicije radio je u kompaniji Nestle Egipat kao direktor Trezora
66 pregleda 3 komentar(a)
Luštica, Foto: Siniša Luković
Luštica, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 27.03.2014. 11:20h

Predsjednik Upravnog odbora kompanije „Luštica Development “ Samih Saviris, imenovao je Ihaba Kamela, direktora Trezora kompanije „Orascom Development Holding“, na poziciju izvršnog direktora „Luštica Development” AD.

Kamel je vršilac dužnosti na čelu kompanije u Crnoj Gori od 24. marta 2014. godine. saopšteno je iz „Lutice Development“.

Ta kompanija koja realizuje 1,1 milijardu eura vrijedan projekat izgradnje luksuznog turističkog resorta Luštica Bay u Tivtu, 90 odsto je u vlasništvu „Orascoma“, a 10 odsto akcija u njoj ima Vlada Crne Gore.

Sa mjesta izvršnog direktora „Luštice Development“ nedavno je i zvanično otišao Švajcarac Semjuel Mejer što je bilo i najavljeno da će se dogoditi još u novembru prošle godine.

Iznenađenje je međutim, bio nedavni, kako je rečeno „sporazumni raskid ugovora“ sa dodadašnjim predsednikom Borda direktora te komapnije, Austrijancem Gerhardom Nieslajnom, što je pojačalo špekulacije o kojima se već duže vrijeme govori, da je „Luštica development“ u finansijskim problemima.

Kormilo u UO, nakon Nielsjnovog odlaska, prije dvadesetak dana preuzeo je sam osnivač i većinski vlasnik „Orascoma“ Samih Saviris koji je za izvršnog direktora svoje kćerke-kompanije u Crnoj Gori odmah doveo jednog od svojih najbližih saradnika, Ihaba Kamela, koji se u „Orascomu“ bavio finansijama.

„Tokom karijere u kompaniji „Orascom Development Holdingu“, Ihab Kamel je bilježio uspješne poslovne rezultate i učestvovao u stvaranju naše poslovne strategije", prenijela je PR agencija „Magna“ u j saopštenju za javnost Savirisove riječi.

„Radujem se što ću moći da pružim podršku Ihabu kao vršiocu dužnosti izvršnog direktora kompanije „Luštica Development“AD i što ćemo zajedno raditi na razvoju projekta Luštica Bay", dodao je Saviris.

Ihab Kamel je direktor Trezora kompanije Orascom Development Holding i ima 21 godinu radnog iskustva. Prije preuzimanja sadašnje pozicije, Kamel je radio u kompaniji „Nestle Egipat“ kao direktor Trezora. Zaposlen je u Orascom Grupi od 2001. godine i dao je veliki doprinos kreiranju finansijske strategije i politike kompanije.

Ihab Kamel je diplomirani ekonomista, a završio je specijalističke studije iz oblasti upravljanja trezorom u Istanbulu, kao i iz oblasti korporativnih finansija na univerzitetu London Business School.

U kompleksu Luštica Bay trenutno se gradi prvih deset rezidencijalnih objekata sa 72 luksuzna stana, a uskoro treba da počne i izgradnje prave od dvije marine, vrijedne 45 miliona eura, kao i velikog golf igrališta za koje je „Luštica Development“ dobila građevinsku dozvolu od Ministarstva održivog razvoja i turizma.