Ćatović: To je fotomontaža

"Mi vjerovatno jesmo preticali, ali ne na punoj liniji, već na isprekidanoj i preticaćemo ubuduće”
112 pregleda 80 komentar(a)
Ažurirano: 27.03.2014. 07:58h

Gradonačelnica Kotora Marija Maja Čatović rekla je juče da je fotografija koju su “Vijesti” objavile, a na kojoj se vidi kako njen službeni automobil pretiče kolonu automobila preko pune linije na putu Cetinje - Budva, fotomontaža. Tu fotografiju je zabilježio čitalac “Vijesti”, čiji je identitet poznat redakciji, i poslao je našoj redakciji.

Na fotografiji se vidi kako “audi” (KO MN 001) pretiče kolonu u kojoj je bio i drugi službeni autombil Opštine Kotor, marke “pasat” (KO CG 002), koji koriste uglavnom potpredsjednici Opštine. Čitalac “Vijesti” kazao je da je prethodno i “pasat” preticao preko pune linije.

“Mislim da je to fotomontaža. Mi vjerovatno jesmo preticali, ali ne na punoj liniji, već na isprekidanoj i preticaćemo ubuduće”, kazala je Ćatović Radio Kotoru.

Komentarišuši pitanja slušalaca smatra li korektnim kupovati novi automobil od 53.000 eura u vrijeme ekonomske krize i u Opštini koja ima oko 300 lica u stanju socijalne potrebe, Ćatović je kazala da ne vidi zašto Opština ne bi kupila nov kvalitetan auto kada ima stabilan budžet.

“Ako može neka opština koja je u dugovima da kupi mnogo skuplji auto i od toga se ne pravi priča, a ovamo gdje imamo stabilan budžet se pravi priča. Taj auto neće biti moj, već će služiti kasnije drugim predsjednicima”, kazala je Ćatović, dodajući da je žalosno da se samo bavimo ovakvim pričama.

“Ako vozilo pređe blizu blizu 400.000 kilometara, znači da je sazrelo da se zamijeni novim. U Evropi svakih pet godina se mijenjaju vozila, što će kad uđemo u EU biti i naš standard i obaveza. I zbog čega se ne bi nabavio novi auto koji će služiti u narednih 10 godina jer neko ko je predsjednik Opštine mora vrlo često ići u Podgoricu i po regionu. Hoćemo li ga voziti ' jugom'”, rekla je Ćatović.

Sad lobira za prodaju Luke Kotor

Ćatović je lokalnom radiju kazala je da je potrebno privatizovati Luku Kotor i potvrdila da je kompanija “Royal Caribbean Cruises” zainteresovana za kupovinu luke: “Riječ je o jakoj kompaniji koja želi da unaprijedi lučku infrastrukturu i uloži sredstva u gradske projekte. Moguće je, postavljajući određene zahtjeve za ulaganje u gradske projekte, prodati samo dio akcija”. Ćatović je po prvi put javno kazala da smatra da Luka Kotor, čiji većinski vlasnik je Opština, ne ulaže dovoljno u grad: "Očito se nisu pokazali kao dobri investitori i racionalni i dobri domaćini. Nabrojte mi što je Luka Kotor do sada uložila u grad".

Odbornici kotorskog parlamenta su u julu prošle godine jednoglasno usvojili zaljučak koji je upućen Vladi, u kojem ističu da je neophodno da Vlada dodijeli Luci Kotor prioritetnu dugoročnu koncesiju za područje i djelatnost u dosadašnjem obimu.

U zaključku, odbornici su istakli i da je neophodno obezbijediti održavanje većinskog učešća Opštine Kotor u njenoj vlasničkoj strukturi. Prodaji Luke Kotor tada su se javno usprotivili izvršni direktor luke Vasilije Kusovac (SDP) i direktor TO Kotor Mirza Krcić (LP). Krcić je tada ocijenio da bi prodaja luke bila pogubna za Kotor.

Galerija

Bonus video: