Striković tuži Azru Jasavić

Striković tvrdi da je Jasavić radila ranije za Milana Radovića (GA)
90 pregleda 4 komentar(a)
Goran Đurović i Slavica Striković, Foto: Boris Pejović
Goran Đurović i Slavica Striković, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 27.03.2014. 07:51h

Aktivistkinja NVO Slavica Striković, koja nije predložena za novi mandat u Savjetu RTCG na Administrativnom odboru Skupštine CG jer je odbor odbacio kao nevalidan veliki broj akata podrške nevladinih organizacija za nju, prozvala je juče poslanicu Azru Jasavić (PCG) da ju je diskriminisala.

Ona je rekla da je Jasavić, kao članica radne grupe koja je provjeravala dokumentaciju, forsirala Milana Radovića iz Građanske alijanse. “Da li ćete se kriti iza poslaničkog imuniteta kada ja i kolege predamo krivičnu prijavu zbog ovakvog vašeg rada”, pitala je ona Jasavićevu u sinoćnjem saopštenju.

Striković je pitala za čiji interes je mijenjana ranije utvrđenu metodologiju i tražene poreske prijave kao dio prateće dokumentacije, da bi podrška NVO kandidatima bila validna. Prema riječima Strikovićeve, član 6 Zakona o računovodstvu ne pominje tu stavku.

“Vašem kandidatu Milanu Radoviću dva puta računate jednu organizaciju (Fond za aktivno građanstvo - FAKT), koja nema urednu dokumentaciju, pa nije mogla ni jednom biti uračunata? Na listi vašeg kandidata nalazi se i Inicijativa mladih za ljudska prava, koja je podržala tri kandidature iz dvije različite oblasti, što je u suprotnosti sa propozicijama Javnog poziva i Zakona. Jeste li to znali?

Ili je njima dopušteno i ono što je protivzakonito samo zato što ste vi radili za njih nekad. Da li vas je vaš 'osjećaj' pravičnosti i profesionalnosti opomenuo da bi možda trebalo da se isključite iz odlučivanja oko dokumentacije kandidata Radovića za kojeg ste radili kao advokatica Inicijative mladih za ljudska prava“, pita Striković.

Jasavić nije htjela da komentariše optužbe Strikovićeve.

Bonus video: