Humanitarna akcija studenata: Ulaz na fakultete plaćaju donacijom

Jedna od organizora Snežana Ivanović kazala je da je akcija prerasla u tradiciju...
60 pregleda 6 komentar(a)
Ekonomski fakultet, Pravni fakultet, Foto: Arhiva Vijesti
Ekonomski fakultet, Pravni fakultet, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 27.03.2014. 10:18h

Savez studenata Ekonomskog fakulteta nastavlja sa humanitarnom akcijom "Slatkiš za djecu iz Bijele" pod sloganom Njihov osmijeh vrijedi više, a ona će ove godine biti organizovana 1. aprila.

Studetni, srednjoškolci i osnovci će moći učestvovati tako što će tog dana ulaz na fakultet ili školu "platiti" nekom donacijom namijenjenoj djeci.

"Akcija prikupljanja slatkiša, robe, igračaka, školskog pribora i ostalih stvari za djecu biće organizovana 1. aprila od 08 do 19 časova na ulazu ispred većine fakulteta u Podgorici, na sjeveru i promorju, mnogih srednjih i nekih osnovnih škola. Od ove godine akciji su se priključili i privatni univerziteti, saopštila je Eldijana Kalamperović, jedna od organizatora.

Kalamperović je objasnila da će se na dan akcije ulaz na fakultetima naplaćivati u vidu bilo kakve donacije namijenjenog djeci, a u akciji se ne prikuplja novac.

Idejni tvorac ove akcije, Snežana Ivanović, kazala jeda je srećna što je akcija “Slatkiš za djecu iz Bijele” prerasla u tradiciju, kojom se mogu ponositi svi studenti, kako Ekonomskog, tako i ostalih fakulteta, a od ove godine i mlađe generacije - srednjoškolci i osnovci koji su uzeli učešće u projektu.

Značajnu podršku ovom humanitarnom događaju daju Ministarstvo rada i socijalnog staranja, Studentski parlament, kao i neke privatne kompanije i ljudi dobre volje u našoj zemlji.

Bonus video: