Od septembra nove prostorije za vrtić na Cetinju

Objekat u koji trenutno idu djeca, a koji se nalaz na Obilića poljani biće uklonjen zbog gradnje nove saobraćajnice
82 pregleda 0 komentar(a)
Aleksandar Bogdanović, Foto: Prijestonica
Aleksandar Bogdanović, Foto: Prijestonica
Ažurirano: 26.03.2014. 16:01h

Prijestonica Cetinje najavila je da će za potrebe Javne predškolske ustanove “Zagorka Ivanović” izgraditi nove privremene kapacitete u okviru Centralnog vrtića.

Gradonačelnik Cetinja Aleksandar Bogdanović razgovarao je o tome sa direktoricom cetinjskog vrtića Senkom Vuksanović i predstavnicima roditelja djece koja pohađaju tu instituciju.

Naime, objekat u koji trenutno idu djeca, a koji se nalaz na Obilića poljani biće uklonjen zbog gradnje nove saobraćajnice.

Roditelji djece koja idu u tkz “Donji vrtić” obratili su se nedavno Bogdanoviću sa peticijom kojom su tražila da se njihova djeca ne premještaju iz vrtića do regulisanja novog smještaja. Rodtelji su i prijetil da ukoliko im se ne izađe u susret, spremni su da blokiraju radove koji su u toku. Oni su tražili da 'prostor u koji djeca budu preseljena bude u skladu sa propisima, te da grupe djece ne budu veće nego sad. Iz kabineta gradonačelnika najavljeno je da će za potrebe djece iz objekta sa Obilića poljane sagraditi novi prostor u Centralnom vrtiću, dok je direktorica Senka Vuksanović kazala da neće biti nikakvog spajanja djece u veće grupe i da će tokom raspusta, adaptirati još tri prostorije.

"Na taj način će mališanima, od septembra, biti obezbijeđeni bolji uslovi nego što sada postoje u montažnom objektu koji će se svakako srušiti. Još da dodam da će vrtić obezbijediti i prevoz za djecu ako to bude potrebno iako se centralni objekat vrtića nalazi samo par stotina metara od Obilića poljane", kazala je Vuksanović. Inače JPU „Zagorka Ivanović“ je nastariji crnogorski vrtić, osnovan 1903. godine.

Trenutno funkcioniše u tri vaspitne jedinice: Novi vrtić, Centralni vrtić i Obilića poljana. U tim objektima ima 14 vaspitnih grupa vrtića i 5 vaspitnih grupa u jaslicama.

Bonus video: