Podgoričanka će zbog navodne krađe tužiti Telekom

J.V. tvrdi da je nije kontaktirao niko iz policije i “T-coma”, iako je prijavila slučaj na obje adrese
72 pregleda 0 komentar(a)
Telekom, Foto: Luka Zeković
Telekom, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 26.03.2014. 15:06h

Podgoričanka V.J. najavila je da će tužiti kompaniju "T-com", jer joj u predviđenom roku za reklamaciju od osam dana nijesu odgovorili ko je i kako zloupotrijebio njene lične podatke.

Ona je 10. marta uložila reklamaciju, nakon što je saznala da je neko na njeno ime, prezime i matični broj registrovao broj u poslovnici “T-coma” u Petrovcu.

Sljedećeg dana, podnijela je i krivičnu prijavu protiv nepoznate osobe, koja je, kako tvrdi, zloupotrijebila njene lične podatke.

"Od tada me nijesu kontaktirli ni iz 'T-coma', ni iz policije", kazala je V.J. juče “Vijestima”, istakavši da se nada će joj sud pomoći da riješi problem.

Portparolka “Telekoma” Jovanka Radović 11. marta je kazala “Vijestima” da će kompanija “ispoštovati zakonski rok od osam dana za odgovor na reklamaciju korisnika”, ne odgovorivši tada šta će preduzeti protiv službenika iz Petrovca, ako se utvrdi da je nepoznatoj osobi omogućio da, bez lične karte, dobije broj fiksne telefonije... V.J. je ranije pojasnila da je za “dvojnika” u Petrovcu saznala nakon što je radnica u poslovnici “Telekoma” u Podgorici, gdje je otišla da plati račun za telefon koji koristi u svom domu, upitala: "Šta ćete sa računom u Petrovcu"?

V.J. je potom na sajtu "T-coma" vidjela da se sporni broj u Petrovcu zaista vodi na njeno ime i više puta bezuspješno pokušavala da telefonom 033/462..., stupi u kontakt sa prevarantom. “Dvojnik” je naveo Stupove kao mjesto rođenja. V.J. je zaista rođena u Stupovima, kod Lijeve Rijeke, a zanimljivo je taj toponim postoji i u Petrovcu.

“Postoji vaš korisnik sa mojim imenom i prezimenom i matičnim brojem, što je apsurd, a živi u Petrovcu. Molim da reklamaciju ozbiljno shvatite i nedostatke otklonite”, piše u zahtjevu za reklamaciju koji je V.J. uputila “T-comu”. Jedinstveni matični broj građani stiču rođenjem i ne postoje dva ista u svijetu, osim u slučaju grube greške, ili zloupotrebe, a V.J. tvrdi da nikada nije izgubila ličnu kartu.

Portparolke na odmoru

Portparolka Telekoma Jovanka Radović saopštila je u ponedjeljak u telefonskom razgovoru "Vijestima" da je trenutno na godišnjem odmoru i da prije 31. marta ne može reći ništa vezano za taj slučaj.

Radović je dodala da je i njena koleginica, zadužena za odnose s javnošću, takođe na odmoru i da trenutno iz te kompanije niko zvanično ne može reći šta se desilo sa reklamacijom sugrađanke

Bonus video: