Global Montenegro: Nijesmo mogli platiti porez za 2013. jer nije bilo rješenja

Jasne su namjere zašto je baš naše preduzeće prozvano za neplaćanje poreza između toliko poreskih obveznika, poručili su iz Globala
50 pregleda 13 komentar(a)
Ažurirano: 26.03.2014. 07:53h

Kompanija “Global Montenegro”, reagovala je na navode iz dva teksta objavljena u “Vijestima”.

Slijedi njihovo reagovanje u cjelini:

“Povodom teksta u 'Vijestima' od 24.03.2014. godine 'Premijerova firma nije platila porez', želimo da pojasnimo da je ponavljanje priče o preduzeću 'Global Montenegro' krajnje tendeciozno i van okvira koji propisuje Zakon o medijima i Kodeks novinara Crne Gore. Poštujući slobodu medija i istraživačkog novinarstva, kao i prava javnosti na informisanost, smatramo da se u našem slučaju granica interesa javnosti u kontinuitetu i brutalno prelazi i ulazi u zonu njihove zloupotrebe. Da podsjetimo, i u nedjelju je izašao tekst sa istom temom, 'Kredit može da čeka, ali ne i kum'.

To je očigledno logika da se o nečemu piše i onda iznesu neke, nikad dokazane tvrdnje, a onda se svaki, naredni, put pozivate na te tvrdnje, kao da su dokazane činjenice i tako unedogled, stvarajući sumnju kod javnosti, bez ijednog dokaza, niti naravno objašnjenja druge strane.

Kompanija premijera Đukanovića na "crnom spisku" Opštine Budva >>>

Smatrali smo da će autor(i) ovog teksta uočiti da pređašnje tvrdnje nijesu dokazane i da će se zaustaviti u paušalnom prozivanju i etiketiranju preduzeća 'Global Montenegro'.

Radi javnosti i pravilnog informisanja autora tendencioznih tekstova o preduzeću 'Global Montenegro', evo nepobitnih činjenica:

1.Na ime poreza na nepokretnost, naša firma je zaključno sa 2012. godinom, platila na račun Opštine Budva iznos od 40.777,75 eura. Rješenje za 2013. godinu nijesmo primili.

Kako još nijesmo primili rješenje za 2013. godinu, nijesmo ni mogli izmiriti poresku obavezu.

Jasne su namjere zašto je baš naše preduzeće prozvano za neplaćanje poreza između toliko poreskih obveznika.

Izgleda da je autorima teksta bio potreban senzacionalizam i zvučna imena da bi taj paušalni tekst dobio neko značenje. Da je drugačije, u konkretnom slučaju, sadržina teksta bi odgovarala senzacionalističkom naslovu 'Premijerova firma nije platila porez'.

2. Za Vašu informaciju, uredno smo, do posljednjeg mjeseca, izmirili sve poreze i doprinose za zaposlene, porez na zakup poslovnog prostora, i sve druge zakonske obaveze pa nema nikakvog razloga da tako ne bude i sa porezom na nepokretnost, kada budemo dobili rješenje.

3. Što se tiče našeg odnosa sa, u jučerašnjem tekstu pomenutom 'Hypo Alpe Adria bankom', možemo reći da imamo odličan poslovni odnos, zasnovan na zajedničkom interesu i profesionalnoj korektnosti, a koji nema nikakve veze i van je svakog dodira sa državnim aparatom (osim naravno i njihove i naše obaveze da poštujemo zakone Crne Gore)”, navodi se u reagovanju kompanije Global Montenegro, koje je potpisala Anđela Kolinović.

Bonus video: