Tužiocu prijavili Vesnu Simović

Bivša pomoćnica ministra rada je, navodno, dala papire o sindikalnoj organizaciji JKP Cetinje, gdje je njen muž direktor, iako nije smjela
242 pregleda 22 komentar(a)
Vesna Simović, Foto: Zoran Đurić
Vesna Simović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 26.03.2014. 11:54h

Protiv kandidatkinje za članicu Sudskog savjeta Vesne Simović - Zvicer vodi se u cetinjskom tužilaštvu pretkrivični postupak zbog sumnje da je kao pomoćnica ministra rada, navodno, zloupotrijebila službeni položaj.

Poslanici danas glasaju za vrhovnog tužioca i Sudski savjet

Ona juče, kako je rekla “Vijestima”, o tome nije bila obaviještena. To je jedan od postupaka, od nekoliko njih, u kojima su osumnjičeni zaposleni i sa njima povezana lica u cetinjskom Javnom komunalnom preduzeću. Simović - Zvicer povezana je sa čitavom pričom jer je supruga direktora preduzeća Saše Zvicera, sa kojim je ranije imala i ugovor o honorarnom radnom angažmanu za 800 eura mjesečno.

Sindikalna organizacija JKP Cetinje podnijela je protiv nje krivičnu prijavu jer je “neovlašćenoj osobi”, odnosno bivšoj sindikalnoj aktivistkinji, dostavila kopiju dokumenata te sindikalne organizacije, koji su zavedeni u Ministarstvu. Navodnu zloupotrebu počinila je jer je među papirima bio jedan, koji Simović kao pomoćnica ministra, kako piše u prijavi, nije mogla da posjeduje pošto nije dostavljen ministarstvu i što je dokumentaciju dala iako nije tražena po Zakonu o slobodnom pristupu infomacijama.

Simović - Zvicer kaže da je gospođa koja je tražila podatke o registraciji Sindikata bila član Sindikalnog vijeća: “Gdje piše da ona nema pravo na podatke. Radi se o podacima koje je Ministarstvo obavezno da dostavi svim građanima ukoliko se pozovu na Zakon o slobodnom pristupu informacijama. Te dvije gospođe su se posvađale i mene miješaju u tu svađu. Opterećuju me bez razloga dok ne presavijem tabak, pa odem i ja na sud”.

Spor u JKP Cetinje rasplamsao se nakon što je došao sadašnji vršilac dužnosti direktora Saša Zvicer. Dvadesetak članova Vijeća sindikata JKP Cetinje zatražilo je od Upravnog odbora tog preduzeća da ga razriješe zbog navodnog nesavjesnog rada i prekoračenja ovlašćenja. Pored optužbi za loš odnos prema zaposlenima i mobing, sindikalci Zvicera optužuju za nepotizam i nezakonito trošenje novca.

Šljivančanin volšebno dobio potvrdu

“Vijestima” je iz Vrhovnog suda potvrđeno da je Dobrica Šjivančanin, još jedan kandidat za člana tijela koje treba da bira sudije, 21. januara, nedjelju dana prije okončana konkursa za Sudski savjet, od Osnovnog suda na Žabljaku tražio potvrdu da se ne vodi krivični postupak protiv njega.

Dobio je tu potvrdu, iako se protiv njega, u trenutku prijavljivanja na konkurs, u Višem sudu u Bijelom Polju vodio krivični postupak za navodnu korupciju.

On je kasnije oslobođen optužbi.

Bonus video: