Invalidi rada na vjetrometini Ribarevina proveli besanu noć

Odbor za zdravstvo, rad i socijalno staranje zakazao je za sjutra sjednicu povodom aktuelne situacije i štrajka invalida rada sa sjevera Crne Gore
16 komentar(a)
invalidi rada Bijelo Polje, Foto: Jadranka Ćetković
invalidi rada Bijelo Polje, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 25.03.2014. 14:15h

Invalidima rada, koji su proveli neprospavanu noć na Ribarevinama, gdje ih je juče na putu prema Podgorici zaustavila policija, u toku dana će se pridružiti dio kolega iz Pljevalja i Podgorice.

Iza njih je, kako su istakli, teška i neprospavana noć na vjetrometini, kakva vlada na Ribarevinama.

"Jedva smo živu glavu izvukli od hladnoće. Ovo je tužno i ružno, šta rade on nas", kazao je predsjednik Udruženja invalida rada Bijelo Polje Lazar Knežević.

On je ogorčen što su surovo zaustavljeni, a potom im niko od nadležnih nije pružio pomoć u ogrjevu, ćebadima, vrećama za spavanje, iako znaju kakvog su zdravstvenog stanja.

Od juče najmanje deset kolega zatražilo je ljekarsku pomoć.

"Pitamo se čiji smo mi građani, i šta treba da nam se desi da bi nas neko od nadležnih udostojio poziva i posjete", kazao je Knežević.

Inalidi su tražili da ministar rada i socijalnog staranja Predrag Bošković podnese ostavku, nakon što je, kako ističu, izigrao sva svoja obećanja.

Očekuju rješavanje zahtjeva

Invalidi rada očekuju rješenje njihovih problema na sjednici skupštinskog Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje koja je zakazana za sjutra.

Knežević je agenciji Mina-business kazao da će se sjutra sastati sa nadležnima, od kojih očekuju dijalog i rješavanje njihovih zahtjeva.

Knežević je kazao da će nekoliko ljudi otići u Podgoricu na pregovore, a da će ostatak biti na Ribarevinama, gdje će čekati ishod sastanka.

"Ne odustajemo dok ne dobijemo zvanično, napismeno rješenje da je naš status riješen", rekao je Knežević.

Odbor za zdravstvo zakazao je za sjutra sjednicu povodom aktuelne situacije i štrajka invalida rada sa sjevera Crne Gore.

Invalidi traže da im se omogući odlazak u penziju sa navršenih 55 godina za muškarce, a žene sa 50 godina i najmanje 15 godina penzijskog staža, i da penzije ne mogu biti manje od 158 eura.

Bonus video: