Studentski radio "Krš" počeo da emituje program

“Krš” je svečano otvoren u petak, u 20 časova, a slušaocima se prvi obratio voditelj Slaven Živković
140 pregleda 3 komentar(a)
radio Krš, studenstki radio, Foto: Vesko Belojević
radio Krš, studenstki radio, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 25.03.2014. 15:25h

Studentski radio "Krš" zvanično je započeo emitovanje programa Ravelovim “Bolerom”. Kreativna radio škola (KRŠ) čuje se u Podgorici i Danilovgradu, na frekvenciji 99 megaherca. Studentkinja Fakulteta političkih nauka i jedna od osnivača "Krša" Iva Malešević kazala je da program realizuje desetak volontera i da im je prvi gost, u subotu uveče, bio austrijski kustos Walter Seidl.

"Walter je konceptualni umjetnik, ali i veliki ljubitelj muzike, pa je njegovo gostovanje prvenstveno bilo posvećeno puštanju muzike studentima na ovom radiju", rekla je Malešević. Ona je istakla da ove nedjelje završavaju programsku šemu i da će program biti raznovrstan.

"Već od sljedeće nedjelje biće zastupljene informativne emisije, kao i emisije zabavnog i kulturnog karaktera", pojasnila je. Njen kolega Filip Radenović naglasio da u planu imaju i realizaciju noćnog programa.

“Krš” je svečano otvoren u petak, u 20 časova, a slušaocima se prvi obratio voditelj Slaven Živković.

Osnivači su se zahvalili “Erste fondaciji”, “Fondu za aktivno građanstvo” (FAKT), “Zeta gradnji”, “Ateni-Bohor” i Ministarstvu kulture koji su finansijski pomogli otvaranje radija i opremanje prostora i Univerzitetu Crne Gore koji im je obezbijedio prostorije u zgradi Rektorata.

Bonus video: