Službenik Komunalne policije nezakonito diluje smještaj

“U nezavidnoj sam situaciji, a to je bilo van radnog vremena i pored moje kuće u Đeranama”, rekao je Hodža
242 pregleda 25 komentar(a)
Nazmi Hodža, Foto: Čitalac Vijesti
Nazmi Hodža, Foto: Čitalac Vijesti
Ažurirano: 17.08.2018. 19:08h

Službenik ulcinjske Komunalne policije Nazmi Hodža nedavno je javno, pored Bulevara Teuta u Ulcinju, nudio smještaj turistima iako je po novom Zakonu o turizmu to zabranjeno. Na fotografiji, koju je “Vijestima” poslao čitalac, vidi se Hodža kako sjedi i u ruci drži karton sa natpisom „apartments“. Hodža tvrdi da je za izdavanje nudio samo sobe u privatnom vlasništvu.

"U nezavidnoj sam situaciji a to je bilo van radnog vremena i pored moje kuće u Đeranama. To je lako provjeriti”, kazao je Hodža Vijestima.

On je pitao da li neko može neovlašćeno da ga slika van radnog vremena i da fotografiju objavi na društvenim mrežama.

"Znam ko me fotografisao. Naći ću tog čovjeka i protiv njega podnijeti prijavu. To je uradio iz osvete jer ga nekoliko noći ranije nijesam pustio da automobilom od kružnog na Vrhu pazara prođe ka Pristanu u vrijeme zabrane saobraćaja”, kazao je Hodža.

U članu pet etičkih standarda i pravila ponašanja kodeksa državnih službenika i namještenika, piše da se službenik van radnog vremena ne smije ponašati na način koji može imati negativan uticaj na ugled državnog organa.

Prema Zakonu o komunalnoj policiji, njeni službenici imaju velika ovlašćenja, neka poput policajaca. Oni mogu da hapse one koji su počinili prekršaj, da oduzimaju predmete kod građana koje kontrolišu i ocijene spornim, mogu da koriste palice ili da vezuju građane za koje procijene da mogu da im se odupiru....

Prošle godine je Komisija za etički kodeks Sudskog savjeta kaznila Hodžinog sugrađanina, sudiju Osnovnog suda u Ulcinju Pera Lukića jer je na magistrali dočekivao turiste i sprovodio ih u svoje apartmane.

Sudski savjet je to procijenio neetičnim, a Lukić je tada takođe tvrdio da ne krši zakon i da mora dodatno da zarađuje za izdržavanje porodice.

Mustafa: Nije bio u uniformi, teško živi

Šef Komunalne policije u Ulcinju Milazim Mustafa stao je u zaštitu svog službenika.

"Nije bio u uniformi i nije bilo u toku radnog vremena. Komunalna policija nije nadležna za dilere, a Hodža nije ni znao za kodeks. Živi teško, supruga mu je bolesna i nudio je svoj smještaj a ne tuđi. Griješi svako ko bi i pomislio da je on neki diler", kazao je Mustafa "Vijestima".

Bonus video: