Održana prva biciklijada na relaciji Berane - Andrijevica - Berane

“Više sam nego zadovoljan odzivom učesnika. Iduće godine će vožnja biciklima krenuti iz Plava a završiće se u Beranama. Ideju za ovu sportsko-rekreativnu manifestaciju dao je direktor TO Plav Edin Jadadić, koji je i sam bio učesnik ove vožnje”, kazao je direktor TO Andrijevica, Radovan Đeković
216 pregleda 0 komentar(a)
Biciklijada, Lim, Foto: Tufik Softić
Biciklijada, Lim, Foto: Tufik Softić
Ažurirano: 17.08.2018. 15:18h

Prva biciklijada, pod sloganom “Sačuvajmo prirodu – biciklom kroz Polimlje 2018”, održana je danas na relaciji Andrijevica – Berane i Berane – Andrijevica.

Prema riječima direktora Turističke organizacije Andrijevica Radovana Đekovića, učešće je uzelo oko 60 entuzijasta i ljubitelja biciklizma.

“Više sam nego zadovoljan odzivom učesnika. Iduće godine će vožnja biciklima krenuti iz Plava a završiće se u Beranama. Ideju za ovu sportsko-rekreativnu manifestaciju dao je direktor TO Plav Edin Jadadić, koji je i sam bio učesnik ove vožnje”, kazao je on.

Đeković je dodao da je najstariji učesnik bio sedamdesetčetvorogodišnji Zuvdija Barjaktarović iz Plava, a najmlađi sedmogodišnji, Andrijevičanin, Matija Guberinić.

Direktor Turističke organizacije Plav Edin Jadadić, rekao je da ga posebno raduje što su većina vozača mladi i da se nada da će u narednim godinama biti još više učesnika.

“Mi smo prije dvije godine, u Plavu, pokrenuli biciklističku trku “Osmica”, koja se vozi od Plava do Gusinja u dužini od 30 kilometara. Drago mi je što su kolege iz Berana i Andrijevice na sličan način organizovale ovu vožnju”, istakao je Jadadić.

Učesnik Biciklijade bio je i poznati glumac Crnogorskog narodnog pozorišta Simo Trebješanin, koji je imao samo riječi hvale za organizatore.

“Raduje me što danas sa nama ima mnogo djece i što se na ovaj način promovišu zdravi stilovi života, ali i turistička ponuda Berana i Andrijevice. Uvijek kažem da je sjever Crne Gore neotkriveno blago i da će kad tad biti biser evropskog turizma”, kazao je Trebješanin.

Na Biciklijadi su učestvovali vozači iz Berana, Andrijevice, Plava, Gusinja, Podgorice, kao i gosti iz Slovenije.

Bonus video: