U akciji čišćenja u Matagužima uklonjene velike količine otpada

Nelegalno odlagalište u Starom Vignju nalazi u neposrednoj blizini granica NP Skadarsko jezero
71 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 22.03.2014. 14:11h

Tokom akcije čišćenja otpada sa nelegalnog odlagališta na lokalitetu Stari Viganj u Matagužima prikupljeno je preko 300 kesa smeća, a uz pomoć mehanizacije ukolonjeno je i 300 kubika različitih vrsta otpada.

U akciji je učestvovalo oko 20 građana, a pored volontera, zaposlenih u GO Golubovci i NP Skadarsko jezero pomoglo je i nekoliko mještana.

Planirano je podizanje ograde i postavljanje table sa upozorenjem ”Zabrana odlaganja otpada” kako bi se spriječilo dalje odlaganje otpada na tom mjestu, dok će se na jesen na tom lokalitetu posaditi drveće karakteristično za to područje.

Akciju čišćenja organizovali su Gradska opština Golubovci, Javno preduzeće za nacionalne parkove Crne Gore i NVO "Nacionalna volonterska organizacija"

Organizatori akcije zahvalili su JP “Čistoća” na ljudstvu i mehanizaciji, d.o.o “Deponija”, kompanijama “Transpetrol”, “Largus” i Fabrici vode “Suza”.

Nelegalno odlagalište u Starom Vignju nalazi u neposrednoj blizini granica NP Skadarsko jezero, a uprkos činjenici da je više puta sanirana, nesavjesni mještani nastavili su da odlažu otpad na mjesto koje za to nije predviđeno .

"Ovom prilikom apelujemo na sve mještane MZ Mataguži , kao i na ukupno građanstvo da u cilju zaštite životne sredine otpad odlažu na za to predviđena mjesta. Takođe, pozivamo sve ekološki osviješćene građane da prijave slučajeve nelegalnog odlaganja otpada, kao i da se odgovorno ponašaju prema životnoj sredini, jer je to obaveza svih nas prema budućim generacijama", navodi se u saopštenju Nacionalnih parkova Crne Gore.

Galerija

Bonus video: