Ćatovićki "audi" više ne valja, ali pretiče na punoj

Na fotografiji se vidi kako “audi” (KO MN 001) pretiče kolonu u kojoj je bio i drugi službeni automobil Opštine (KO CG 002)
149 pregleda 75 komentar(a)
Ažurirano: 22.03.2014. 17:31h

Službeni automobil “audi A6”, gradonačelnice Kotora Marije Ćatović juče je na putu Cetinje-Budva preticao kolonu vozila preko pune linije, što je zabilježio jedan od učesnika u saobraćaju koji je fotografiju dostavio “Vijestima”.

Na fotografiji se vidi kako “audi” (KO MNE 001) pretiče kolonu u kojoj je bio i drugi službeni autombil Opštine Kotor, marke “pasat” (KO CG 002), koji koriste uglavnom potpresjednici Opštine. Čitalac “Vijesti” kazao je da je prethodno i “pasat” preticao preko pune linije.

“Imajući u vidu dokumentovanu sklonost kotorskih funkcionera ka kršenju saobraćajnih propisa, pitanje je koliko je razborito nastaviti sa najavljenim tenderom za kupovinu novog automobila. Ne samo zbog novca, bezbjednost svih učesnika u saobraćaju još je bitnija. Ne znamo da li je riječ o nostalgiji za 'audijem' kojeg će uskoro odmijeniti novi luksuzni automobil ili je ovo zagrijavanje gradonačelnice za mašinu sa sedmostepenim mjenječem”, napisao je u propratnom pismu našeg čitaoca.

“Vijesti” su prije tri dana objavile da je Planom javnih nabavki Opštine Kotor planirana kupovina novog službenog automobila za gradonačelnicu, koji će da košta 53.000 eura. Postojeći je star sedam godina i prešao je 400.000 kilometara. Iz kabineta Ćatovićeve tada je “Vijestima” saopšteno da je otvaranje ponuda 4. aprila. U karakteristikama tog automobila piše da mora biti dizel, zapremine motora 2.700-3.3000 cm3, sa sedmostepenim automatik mjenjačem, crne boje, da još mora imati električno zatvaranje i otvaranje prtljažnika iznutra, bluethoot interface, električnu zavjesicu za zadnje staklo i manuelne zavjesice za bočna stakla...

Kako su “Vijesti” objavile, reprezentativna vozila mogu se kupiti za duplo manje novca.

Po Zakonu, za preticanje vozila preko pune linije predviđena je novčana kazna od 80 do 300 eura. Sagovornik "Vijesti" iz saobraćajne policije pojasnio je da se, ukoliko je vozač napravio samo taj prekršaj, odnosno ako je preticanje preko pune linije počinio na pravini, i nije ugrozio druge učesnike u saobraćaju, ne piše maksimalna kazna.

Galerija

Bonus video: