Nikšić: Grbović najavio završetak radova na putnim dionicama

„Ovim će bezbjednost na našim putevima biti značajno poboljšana jer ovdje su se dešavale česte saobraćajne nezgode"
2 komentar(a)
Veselin Grbović i Savo Parača, Foto: Ivan Petrušić
Veselin Grbović i Savo Parača, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 21.03.2014. 16:24h

Predsjednik opštine Nikšić i direktor Direkcije za saobraćaj, Veselin Grbović i Savo Parača, obišli su danas drugu fazu obilaznice od Grebica do Vidrovana i treću traku Kuside i završetak radova najavili za septembar, odnosno kraj maja.

Prema riječima Parače radovi na dijelu puta Nikšić-Viluse u dužini od 5,5 kilometara, čija vrijednost uje oko 2,5 miliona eura, teku planiranom dinamikom i biće završeni do kraja maja. Kod mjesta Kuside biće izgrađena treća traka duga 2,7 kilometara, oko 500 metara puta koji je proglašen crnom trakom biće potpuno rekonstruisan, a na jednom dijelu saobraćajnica će biti znatno proširena.

„Ovim će bezbjednost na našim putevima biti značajno poboljšana jer ovdje su se dešavale česte saobraćajne nezgode, a istovremeno će se ubrzati saobraćaj posebno tokom ljetnje turističke sezone“, kazao je Grbović. Direkcija planira da krajem ove, ili početkom naredne godine, na tom dijelu saobraćajnice nastavi radove na još oko dva kilometra puta čime bi bile ispravljene krivine oko Trubjele.

„Radovi na obilaznici u dužini od deset kilometara, vrijedni blizu devet miliona eura, idu dobrom dinamikom i u pitanju je objekat koji će puno značiti za Nikšić i za crnogorsku putnu infrastrukturu.

Sporni su nam neki imovinski odnosi ali i to će biti ubrzo riješeno i mislim da ćemo stvoriti sve pretpostavke sa izvođačem, koji više nego korektno radi taj posao, da obilaznicu Nikšićani dobiju u septembru“, kazao je Parača. Izvođač radova na oba putna pravca je firma „Mehanizacija i programat“.

Grbović je najavio i nove radove, kada je u pitanju putna infrastruktura. „Planiramo da sa Direkcijom završimo dio Ulice ’Vuka Karadžića’ do Željezare kroz projekat presvlačenja asfaltnih kolovoza na državnim putevima. Zbog povoljne zimske turističke sezone u toku koje nijesu potrošena sredstva za čišćenje puteva od snijega novac će biti iskorišten za asfaltiranje dijela puta prema Velimlju“, kazao je predsjednik Opštine Nikšić.

Krajem godine bi trebalo da počnu radovi za devet kilometara puta Petrovići – Vraćenovići, a Grbović se nada da u nekom naredenom periodu treba razmišljati i o dodatnim trećim trakama prema Danilovgradu.

Bonus video: