Novljani gube strpljenje: Barikade u Baošićima

Oni ne žele da goste dočekaju u prašini, i traže da kolektor bude gotov do 1. juna
65 pregleda 5 komentar(a)
barikade, Herceg Novi (novina), Foto: Radiojadran
barikade, Herceg Novi (novina), Foto: Radiojadran
Ažurirano: 21.03.2014. 17:45h

Ukoliko ne budu završeni radovi na izgradnji kolektora do 1. juna mještani Baošića i Đenovića će postaviti barikade. Na taj način namjeravaju da izovođača radova-tursku kompaniju “Ćeltićoglu” prinude da završe posao.

Mještani od kojih mnogi žive od turizma, na zboru građana koji je organizovala MZ Đenovići, negodovali su zbog radova za koje ocjenjuju da se rade nekvalitetno i sporo.

Dušan Bojanić, vlasnik hotela je kazao i da mu u aprilu stižu prvi gosti i poručio da „neće dozvoliti da „lome noge“ po razrovanim ulicama“.

„Kažite kako da zaštitimo svoju imovinu i djecu bezbjedno sprovedemo do škole“, pitao je Nenad Lazović.

Goran Đurić je zamjerio radnicima “Semper” jednom od podizvođača radova da je naselje ostavljeno bez javne rasvjete, jer je “kamion Sempera, zakačio vod struje iznad magistrale”. Predsjednik MZ Baošići Stevo Cvjetković je upozorio da nije urađen projekat sekundarne kanalizacije, da nisu riješena imovinska pitanja na trasi kojom se postavljaju cijevi, da nema katastra podzemnih instalacija i elaborata zaštite životne sredine.

Predstavnik turske kompanije “Ćeltićoglu” Dragan Marković kazao je da će svi radovi na Savini i duž obale biti završeni do 1. maja, a do 1. jula od Kumbora do Bijele. Savjetnik predsjednika Opštine Vladimir Mračević kazao je da je završeno 60 odsto radova na izgradnji kolektora u hercegnovskoj opštini i da su objektivne okolnosti razlog kašnjenja radova koji su trebalo da budu završeni u februaru.

Bonus video: