Hercegnovski Vodovod bez struje zbog duga

Direktor hercegnovskog Vodovoda Zoran Šabanović je kazao da su o najavljenom isključenu sa mreže saznali putem medija
6 komentar(a)
struja, Foto: Shutterstock
struja, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 20.03.2014. 18:41h

Elektroprivreda je u 11 sati isključila sa mreže pumpnu stanicu Kanli Kula zbog duga JP Vodovod za utrošenu struju.

Otežano vodosnabdjevanje ili bez vode su stanovnici od solitera na Savini, u ulicama Bokeške, brigade Spasića i Mašere, dio Orjenskog bataljona, X Hercegovačke, gornja Savina, Nemila, Srbina.

Iz Elektroprivrede Crne Gore su prije dva dana poslali saopštenje za javnost, u kojem najavljuju isključenje Vodovoda sa mreže zbog duga za struju od oko 837.000 eura.

U saopštenju je navedeno da su “nakon mnogobrojnih bezuspješnih pokušaja da ovo preduzeće počne da izmiruje dug, prinuđeni da u najskorijem periodu pribjegnu restriktivnoj mjeri isključenja sa elektro distributivne mreže”.

Direktor hercegnovskog Vodovoda Zoran Šabanović je kazao da su o najavljenom isključenu sa mreže saznali putem medija.

On tvrdi da je struja isključena sa pumpne stanice zbog isključivo političkih poena zbog predstojećeg izbora predsjednika Opštine.

Šabanović ističe da su prije 15 dana Elektroprivredi uputili dopis u kome su tražili da sa isključenjem sačekaju do 25.mart. Za tada je zakazana treća licitacija za prodaja ugostiteljskog objekta Amerika na trgu Belavista. Taj nekadašnji objekat Vektra Boka , sudskom sudskom odlukom pripao je Vodovodu kao kompenzacija duga za vodu Vektra Boka u iznosu od 500.000 eura. Šabanović tvrdi da će od tih sredstava izmiriti dio duga za struju.

Podsjećamo da je prva licitacija bila neuspješna, kao i druga kada je cijena za objekat bila duplo manja-250 hiljada eura.

Bonus video: