Kad se EPCG zabroji: Potrošio 50 eura, dobio tri puta veći račun

Nakon što se Jovanović obratio “Vijestima”, a novinar EPCG, već sjutradan je utvrđena greška u iznosu od čak 115 eura
70 pregleda 2 komentar(a)
Dejan Jovanović, Foto: Stanko Radulović
Dejan Jovanović, Foto: Stanko Radulović
Ažurirano: 20.03.2014. 19:54h

Umjesto pedesetak eura, koliko je i potrošio, Dejan Jovanović dobio je trostruko veći februarski račun za struju - od čak 168 eura.

Nakon što se Jovanović obratio “Vijestima”, a novinar EPCG, već sjutradan je utvrđena greška u iznosu od čak 115 eura.

Iz EPCG su se izvinili Jovanoviću zbog “eventualnih neprijatnosti”, istakavši da je pravo svakog potrošača da podnese prigovor ako sumnja da račun za utrošenu struju nije tačan. Iz Direkcije za odnose sa javnošću EPCG pojasnili su da je “došlo do prečitanja stanja na brojilu".

“Nakon što su ekipe... izašle na lice mjesta i sačinile zapisnik, potrošaču će, u najkraćem mogućem roku, a najkasnije do kraja tekuće sedmice biti dostavljen korigovan račun, kako je i praksa, a shodno važećim procedurama kada se radi o slučajevima prečitanja brojila. Potrošaču se izvinjavamo zbog eventualnih neprijatnosti koje je mogao imati usljed greške u očitavanju...”, piše u saopštenju.

Jovanović je kazao da je odmah posumnjao u grešku, jer je njegova porodica tokom februara koristila samo najosnovnije elektrouređaje.

"Znali smo da nije moguće da smo potrošili toliko struje, jer se grijemo i kuvamo na šporetu na drva. U januaru je račun iznosio 85 eura, a februar je kraći i ima manje praznika, tako da je bilo nemoguće da sada dobijemo više nego duplo veći račun", kazao je Jovanović.

Bonus video: