Bogdanović: Rekonstrukcija fasada u Rijeci Crnojevića počinje tokom ovog mjeseca

Bogdanović je kazao da su sredstva za početak radova već obezbijeđena
116 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 19.03.2014. 15:27h

Tokom ovog mjeseca počeće prva faza rekonstrukcije fasada na stambenim objektima u Rijeci Crnojevića, obećao je gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović, koji je danas sa saradnicima boravio u Rijeci Crnojevića.

Bogdanović je kazao da su sredstva za početak radova već obezbijeđena, pri čemu je dodao kako je neophodno da predstavnici MZ „Rijeka Crnojevića“ odrede objekte koji treba da budu rekonstruisani tokom prve faze.

Sa mještanima Rijeke i rukovodstvom MZ, Bogdanović je govorio I o puštanju u rad kolektora za prečišćavanje otpadnih voda, koji je trenutno van upotrebe, kao i o vodosnabdijevanju Rijeke Crnojevića sa okolinom.

Kada je riječ o saobraćajnoj infrastrukturi, najviše je govoreno o rekonstrukciji, odnosno proširenju dionice Meterizi - Pavlova Strana - Rijeka Crnojevića – Ulići.

Gradonačelnik Bogdanović obavijestio je učesnike sastanka kako je pomenuti projekat kandidovan u budžetu za kapitalnu izgradnju za tekuću godinu, te da će radovi početi do kraja prvog dijela godine. On je dodao i kako će Prijestonica Cetinje ove godine rekonstruisati dionicu saobraćajnice od fabrike „Ribarstvo“ do mjesne pošte. Neke od tema današnjeg sastanka bile su posvećene i turizmu.

Bilo je riječi o definisanju lokacije za potrebe uspostavljanja autokampa u okolini Rijeke Crnojevića, te o inicijativi za uspostavljanje brodske linije Skadar – Virpazar – Rijeka Crnojevića u turističke svrhe.

Predstavnici MZ „Rijeka Crnojevića“ ukazali su i na potrebu sanacije mjesne česme, a razgovarano je i o tekućim aktivnostima Javnog – komunalnog preduzeća Cetinje na području Rijeke Crnojevića.

Galerija

Bonus video: