Rampa padala na auta u Tivtu, nadležni ne reaguju

Direktor Parking servisa Slaviša Ognjanović potvrdio da je upoznat sa jučerašnjim incidentom...
122 pregleda 3 komentar(a)
Parking servis Tivat, Foto: Siniša Luković
Parking servis Tivat, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 17.08.2018. 05:49h

Najmanje dva automobila oštećena su juče u odvojenim incidentima na naplatnom parkiralištu u Arsenalskoj ulici, u centru Tivta, a niko od odgovornih iz preduzeća "Parking servis" nije ni pokušao da kontaktira vlasnike oštećenih vozila i dogovori se oko eventualne nadoknade štete.

"Ulazila sam na parking, pritisnula taster, uzela parking kartu i krenula automobilom da prođem podignutu rampu kada se ona bez ikakve najave stropoštala i udarila krov mog vozila. Metalna reklamna tabla koja se nalazi na rampi pri tom je ulubila lim i izgrebala veći dio krova mog potpuno novog automobila“, kazala je "Vijestima“ Tivćanka M.R. čija je nova „tojota CH-R“ oštećena u incidentu.

Ona kaže da svakodnevno koristi naplatni parking u Arsenalskoj ulici, jer radi u jednoj od obližnjih firmi i na plaćanje potroši i do 8 eura dnevno.

Uprkos tome i činjenici da je sve vidjela službenica PST koja je bila dežurna u naplatnoj kućici na koju je postavljena rampa, niko iz te opštinske firme juče nije kontaktirao M.R. i pokušao da se sa njom dogovori oko nadoknade štete.

"Kad je moj auto oštećen oko 11 časova, na parkingu se zateklo nekoliko ljudi kojima se isto to desilo neposredno prije nego meni. Među njima je bio i turista iz Leskovca čiji je BMW takođe oštetila rampa koja se na njega srušila dok je vozilo ulazilo na parking, a koji je bio posebno ogorčen jer se niko od službenika PST nije pojavio na licu mjesta, uprkos obećanjima da će doći neko iz direkcije te firme“, ispričala je M.R. dodajući da je ona lično pozvala policiju da izađe na lice mjesta i načini zapisnik, ali su je obavijestili da su im sve patrole zauzete i da se obrati rukovodstvu PST.

Priča da je pozvala direktora te opštinske firme Slavišu Ognjanovića koji joj je, kaže, u telefonskom razgovoru rekao da nema vremena da se time bavi i da će na lice mjesta poslati nekog od svojih saradnika, što se, tvrdi, nije desilo.

"Neshvatljivo je ovakvo neodgovorno i bahato ponašanje rukovodstva PST prema nama lokalnim stanovnicima koji svakodnevno koristimo i plaćamo njihove usluge, a još i gore prema turistima kojima su na ovakav način upropastili ugođaj tokom ljetovanja“.

Ognjanović je „Vijestima“ u telefonskom razgovoru kazao da je upoznat sa incidentom.

Parking servis tvrdi da nije bilo štete

Iz PST Tivat “Vijestima” je juče odgovoreno da je pozvana policija da napravi uviđaj, “ali pošto je konstatovano da nije bilo materijalne štete na vozilima, kao i da nije bilo povrijeđenih u datoj situaciji, zapisnik nije sačinjen“.

“Naplatna rampa... Magnetne petlje rade po principu da, kada vozilo prođe iscrtanu odnosno usječenu liniju na asfaltu, šalju signal da se letva rampe spusti. Sljedeći put se letva može podići jedino kada se pritisne dugme na ulaznom štampaču, pod uslovom da je ulazak odobren”.

Nijesu objasnili kako se dogodilo da se rampa zatvori prije vremena i udari najmanje dva automobila.

Bonus video: