Tivat: Sezona pred vratima a Pine raskopane

Kako nije završena ni podloga koja će se popločati hiljadama kvadrata kamena, Tivat bi sezonu mogao dočekati nespremno
59 pregleda 7 komentar(a)
Ažurirano: 17.03.2014. 17:02h

Zbog usporene dinamike izvođenja radova na rekonstrukciji i uređenju tivatske gradske rive i šetališta Pine, vlasnici 24 ugostiteljska, trgovačka i uslužna objekta, te agencija koje gravitiraju ovom dijelu Tivta, uputili su dopis Opštini, tražeći hitan sastanak sa predstavnicima izvođača, kompanijom „Erlang“ iz Nikšića, investitorom JP„Morsko dobro“ Budva i lokalnom upravom.

„S obzirom da je asfalt sa Pina skinut u decembru 2013, da je od tada intenzitet radova na šetalištu bio neznatan i da pri tome trpimo veoma velike finansijske gubitke, veoma smo zabrinuti za probijanje rokova izgradnje koji bi se direktno odrazili na poslovanje u sezoni i podsezoni ,i gdje bi egzistencija naših objekata i nekoliko stotina zaposlenih ljudi bile dovedene u pitanje. Ukoliko tome dodamo današnji datum kao i vrijeme koje nam je potrebno za pripremu sezone, razumjećete da je naša zabrinutost opravdana”, stoji u dopisu 24 tivatska ugostitelja, restoratera, trgovca i ostalih, upućenom lokalnoj upravi.

Prema ugovoru, „Erlang“ je u obavezi da obimne poslove na rekonstrukciji i uređenju Pina vrijedne više od 2,2 miliona eura, okonča do polovine juna, a iz Opštine su ranije kao datum završetka posla najavljivali 5. jun.

Ugostitelji strahuju da radovi neće biti završeni prije glavne sezone (Foto: Siniša Luković)

Budući da su Pine potpuno raskopane, a da nije završena ni četvrtina betonske podloge koja će se popločati sa skoro 10 hiljada kvadrata kamena, moguće je da Tivat početak špica ovogodišnje turističke sezone dočeka potpuno nespremno, što već veoma zabrinjava preduzetnike čiji lokali gravitiraju tivatskoj gradskoj rivi i omiljenom šetalištu.

Galerija

Bonus video: