Durmitor 2014: Rekreativci iz crnogorskih kolektiva se nadmetali na snijegu

Predsjednik nacionalnog saveza „Sport za sve“ Milan Bracanović izrazio je zadovoljstvo takmičenjem koje je veoma uspjelo
100 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 16.03.2014. 10:00h

Rekreativci, njih preko 350 iz 24 crnogorska kolektiva ali i iz okruženja učestvovalo je prethodna tri dana na zimskom festivalu sportske manifestacije rekreafest Durmitor 2014, koji je organizovao Crnogorski savez „Sport za sve“.

Sve manifestacije na otvorenom odvijale su se na skijalištima Savin kuk i Javorovača i, uprkos nestašici snijega apsolutno uspjele. U slalomu pojedinačno, u kategoriji do 35 godina starosti titule su pripale Nemanji Rakočeviću iz IR Fonda. U starosnim grupacijama od 35 do 50 godina prvaci su Miomir Bajčeta iz Rudnika uglja i Čabarkapa Vinka, „Autokomerc“ iz Pljevalja.

Kod muškaraca starijih od 50 godina titula je pripala Mini Šamšalu sa Žabljaka. Najbolji u paralel slalomu su, u svojim kategorijama bili su rekreativci iz pljevaljskog rudnika Hajrudin Jakupović i Ismet Bašić. U veleslalomu to su Danijel Mušović „Komisija hartija od vrijednosti“, Žabljačanin Miodrag Popović, Milovan Maksimović iz pljevaljskog rudnika uglja i ponovo Vinka Čabarkapa.

Sveukupni pobjednici skijaških disciplina su do 35 god Investiciono-razvojni fond- Podgorica, a u kategorijama od 35 do 50 i preko 50 godina Rudnik uglja iz Pljevalja.

Pobjednici u sankanju jednosjedu su Marija Đedović, "Poletarac" iz Petrovca i Željko Milić „Vodovod“ Bar. U dvosjedu, to je par Vujačić-Paladin rekreativci iz Opštine Bar. Najprecizniji pojedinci u grudvanju bili su Danica Popović iz Elektroprivrede Nikšić i Bobo Novaković, Opština Bar. Ekipno, to su Dušan Marović i Nataša Laban DSR Budva.

Najljepšu figuru od snijega napravila je ekipa Komisije hartija od vrijednosti koja je prelijepo izradila i aranžirala sniježnu picu.

Iz „Plantaža“ su najuspješniji odbojkaši a iz CBCG fudbaleri na snijegu. U stonom tenisu to su dame iz KAP i muškarci iz CGES. Iz KAP su ekipni pobjednici u šahu dok su u pikadu najprecizniji bili Nevena Jovović kod dama i Dragan Živković kod muškaraca.

Toko trajanja festivala, oko 40 učestvovalo je na časovima plesne rekreacije kao i prezentacija Hand Bag, nove sportsko rekreativne discipline

Predsjednik nacionalnog saveza „Sport za sve“ Milan Bracanović izrazio je zadovoljstvo takmičenjem koje je i rezultatski i organizaciono veoma uspjelo.

"Kao i ranijih godina odrađena je veoma dobra manifestacija, uprkos problemima sa snijegom. Mi smo zadovoljni a nadam se i domaćini kod kojih smo imali tradicionalno gostoprimstvo i potrebne uslove. Nadam se da smo donekle uspjeli da kod njih promijenimo lošu sliku ove turističke sezone koju mi našom manifestacijom tradicionalno završavamo", kazao je Bracanović.

Galerija

Bonus video: