Samardžić razgovarao o školovanju crnogorskih kadeta na Vest Pointu

Vojska Crna Gore već duži niz godina šalje svoje kadete i oficire na školovanje i usavršavanje u SAD"
100 pregleda 0 komentar(a)
Dragan Samardžić, Foto: Vlada Crne Gore
Dragan Samardžić, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 15.03.2014. 11:11h

Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore Dragan Samardžić posjetio je Vojnu akademiju Kopnene vojske Vest Point (West Point), i sa njenim predstavnicima razgovarao o mogućnostima školovanja kadeta iz Crne Gore na toj prestižnoj Akademiji.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, Samardžić se susreo sa komandantom Korpusa kadeta, brigadnim generalom Ričardom Klarkom, koji ga je upoznao sa kapacitetima te obrazovne ustanove i akademskim programom.

“Sa domaćinima je razgovarano i o mogućnostima školovanja kadeta iz Crne Gore na ovoj prestižnoj Akademiji”, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, Samardžić se tokom posjete Sjedinjenim Američkim Državama, sastao u Vašingtonu sa potpukovnikom Ilijom Dakovićem koji se nalazi na usavršavanju na Ratnom koledžu (War College) u Karlajlu u Pensilvaniji i sa kadetkinjom Jovanom Perošević koja se školuje na Pomorskoj akademiji u Anapolisu.

“Vojska Crna Gore već duži niz godina šalje svoje kadete i oficire na školovanje i usavršavanje na Vojnim akademijama i koledžima u Sjedinjenim Američkim Državama”, podsjetili su iz Ministarstva.

Bonus video: