Barović i Bečanović u trci za novog dekana Filozofskog fakulteta

Izborna komisija će danas do 15 časova utvrditi predlog liste kandidata i o tome istog dana obavijestiti ovlašećene predlagače koji mogu podnijeti prigovor u roku od tri dana
187 pregleda 9 komentar(a)
Barović i Bečanović, Foto: Ivan Petrušić
Barović i Bečanović, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 14.03.2014. 08:25h

Danas u podne ističe rok za podnošenje predloga kandidata za novog dekana Filozofskog fakulteta u Nikšiću. Kako „Vijesti“ nezvanično saznaju u opticaju su dva kandidata - Goran Barović i Tatjana Bečanović.

Izborna komisija će danas do 15 časova utvrditi predlog liste kandidata i o tome istog dana obavijestiti ovlašećene predlagače koji mogu podnijeti prigovor Vijeću Filozofskog fakulteta u roku od tri dana.

Barović je diplomirao 1990. godine na Nastavničkom fakultetu u Nikšiću na smjeru istorija i geografija, a četiri godine kasnije je magistrirao na Geografskom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Doktorsku disertaciju je odbranio 2010. godine na Departmanu za geografiju, Univerziteta u Novom Sadu. Do sada je objavio tridesetak naučnih i stručnih radova.

Član je CANU-a i Matice crnogorske, Srpskog geografskog društva, Geografskog društva Crne Gore, predsjednik je Speleološkog društva Nikšić od 2002. i borda direktora Asiocijacije speleoloških društava Crne Gore od 2006. godine. Od septembra 2012. godine je prodekan za nastavu.

Bečanović je na Filozofskom fakultetu u Nikšiću diplomirala na Odsjeku za srpskohrvatski jezik i južnoslovenske književnosti 1994. godine, dok je diplomu nastavnika engleskog jezika stekla dvije godine ranije.

Na Filološkom fakultetu u Beogradu magistrirala je 1999. godine, a pet godina kasnije je na istom fakultetu odbranila doktorsku disertaciju.

Autorka je 35 naučnih radova, jedan od osnivača Međunarodne slavističke manifestacija “Njegoševi dani”, a kao gostujući predavač predavanja je držala na katedri za slavistiku u Oslu.

Novi dekan, koji se bira na period od četiri godine, zamijeniće dosadašnjeg, Blagoja Cerovića, koji je tu funkciju preuzeo u junu 2008. godine. Cerović je bio dekan i u periodu od 1986. do kraja 1990. godine.

Bonus video: