Centar za zaštitu i proučavanje ptica organizuje obuku za vodiče

Obuka će početi setom predavanja u Ulcinju, 21. marta, a održava se u okviru projekta "Ulcinjska Solana kao eko-turistička destinacija"
58 pregleda 0 komentar(a)
flamingosi, Solana, Foto: Centar za zaštitu i proučavanje ptica
flamingosi, Solana, Foto: Centar za zaštitu i proučavanje ptica
Ažurirano: 13.03.2014. 13:46h

Centar za zaštitu i proučavanje ptica (CZIP) organizuje obuku za vodiče na Ulcinjskoj solani, koja će se održati u Sloveniji i Italiji.

Iz CZIP-a su saopštili da će obuka početi setom predavanja u Ulcinju, 21. marta, a održava se u okviru projekta "Ulcinjska Solana kao eko-turistička destinacija".

"U saradnji sa Turističkom organizacijom otvoren je konkurs i, iako je bio prijavljen veliki broj kvalitetnih kadidata, odabrano je pet učesnika obuke.

Obuka počinje 21. marta, setom predavanja u Ulcinju, nakon čega će biti organizovana obuka u Slveniji (Sečoveljska solana) i Italiji (Isola Della Cona)", navodi se u saopštenju.

Tvrde da će učesnici biti obučeni o poslu vodiča, preko upoznavanja sa terenom solane i ptičjim vrstama koje se na solani mogu vidjeti, do upoznavanja sa radom dobro uređenih Solana koje funkcionišu na sličnom principu.

Ulcinjska solana je najznačajnije stanište za ptice na istočnoj obali Jadrana i i biodiverzitetski je značajnija od većine zaštićenih područja u Crnoj Gori.

Bonus video: