"U Crnoj Gori više nema socijalne distance prema različitima"

Pejanović Đurović je u 12 časova svečano otvorila prostorije koje je Ministarstvo odbrane dodijelilo NVO Udruženju roditelja djece sa teškoćama u razvoju "Osmijeh"
61 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 12.03.2014. 14:59h

Ministarka odbrane Milica Pejanović Đurišić ocijenila je na otvaranju novih prostorija "Udruženja roditelja djece sa teškoćama u razvoju" da Crna Gora više nije država u kojoj postoji socijalna distanca prema različitima.

Pejanović Đurišić je u 12 časova svečano otvorila prostorije koje je Ministarstvo odbrane dodijelilo NVO Udruženju roditelja djece sa teškoćama u razvoju "Osmijeh" na Starom aerodromu i tom prilikom naglasila da Ministarstvo odbrane i Vojska Crne Gore raspolažu infrastrukturnim objektima koje ne treba privatizovati i prodavati, već im pronaći opravdanu društvenu funkciju.

Predsjednik udruženja "Osmijeh" Milisav Korać je podsjetio da to udruženje postoji od 2007. godine i izrazio zadovoljstvo što im je sada na raspolaganju 435 metara prostora u kojem će moći da realizuju programske sadržaje.

Udruženje sada raspolaže posebnim prostorijama za defektološki, fizioterapeutski i logopedski rad, a djeci će biti dostupni i psiholog i predavač engleskog jezika.

Korać se zahvalio Ministarstvu odbrane, Vojsci Crne Gore, kao i svim službama Glavnog grada koje su pomogle u adaptaciji prostora.

"Posebno se zahvaljujem Agenciji za stanovanje, koja je pomogla uređenju fasade i enterijera, kao i preduzeću "Deponija" koje je udruženju pružilo novčanu pomoć za kupovinu građevinskog materijala", istakao je Korać i dodao da se zahvaljuje Turističkoj organizaciji Podgorice, Morskom dobru i svim ostalim pojedincima koji su im pružili podršku.

Korać je iskoristio priliku da se zahvali i Savjetu mladih DPS Konik, čiji je predstavnik juče na svečanom otvaranju uručio donaciju "Osmijehu".

Gost na svečanom otvaranju prostorija "Osmjeha" bio je i pjavač Bojan Delić, koji se slikao sa djecom sa teškoćama u razvoju i podijelio im kompakt diskove sa njegovim pjesmama. Delić je izjavio da će uskoro i da održi nastup u novim prostorijama "Osmjeha".

Galerija

Bonus video: