Otkrila da je neko sa njenim ličnim podacima korisnik T-Com-a

Zbog straha da ne upadne u još veće probleme, V.J. je kazala da je slučaj prijavila i policiji
9 komentar(a)
telefon, Foto: Shutterstock
telefon, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 12.03.2014. 20:06h

Sugrađanka V.J. podnijela je juče prijavu policiji protiv nepoznate osobe iz Petrovca, koja je, kako tvrdi, zloupotrijebila njene lične podatke.

Ona je to učinila nakon što je saznala da je u Petrovcu registrovan korisnik “T-coma” sa njenim imenom i prezimenom i istim matičnim brojem.

“Postoji vaš korisnik sa mojim imenom i prezimenom i matičnim brojem, što je apsurd, a živi u Petrovcu. Molim da moju reklamaciju ozbiljno shvatite i nedostatke otklonite”, piše u zahtjevu za reklamaciju koji je V.J. uputila “T-comu” u ponedjeljak.

S obzirom da je zloupotreba ličnih podataka krivično djelo i zbog straha da ne upadne u još veće probleme, V.J. je juče kazala “Vijestima” da je slučaj prijavila i policiji.

Portparolka “Telekoma” Jovanka Radović saopštila je da će “ispoštovati zakonski rok od osam dana za odgovor na reklamaciju korisnika”, ne odgovorivši šta će preduzeti protiv službenika iz Petrovca, ako se utvrdi da je nepoznatoj osobi omogućio da, bez lične karte, dobije broj fiksne telefonije.

Jedinstveni matični broj građani stiču rođenjem i ne postoje dva ista u svijetu, osim u slučaju grube greške, ili zloupotrebe.

V.J. je ispričala da je nepoznata osoba u Petrovcu na njeno ime registrovala broj fiksne telefonije, sa njenim matičnim brojem, čak i mjestom rođenja.

Ona je “Vijestima” kazala da je prevarant iz Petrovca kao mjesto rođenja naveo Stupove. V.J. je zaista rođena u Stupovima, kod Lijeve Rijeke, a zanimljivo je takav toponim postoji i u Petrovcu.

Istakavši da nikada nije izgubila ličnu kartu, ona je pojasnila da je prevaru otkrila nakon što je otišla da plati račun za telefon, koji zaista koristi u svom domu u Podgorici.

Zaprepastila se kada je radnica u “Telekomu” upitala: “A šta ćete sa računom u Petrovcu”?

Bonus video: