Pripadnici Mornarice VCG dio posade slovenačkog ratnog broda

Međunarodna pomorska vježba „NIRIIS 14" čiji je organizator Mornarica Grčke biće održana od 13. do 21. marta, u akvatorijumu ostrva Krit
289 pregleda 1 komentar(a)
Ispraćaj Mornarice Vojske Crne Gore na brod Triglav, Foto: Mornarica Vojske Crne Gore
Ispraćaj Mornarice Vojske Crne Gore na brod Triglav, Foto: Mornarica Vojske Crne Gore
Ažurirano: 11.03.2014. 17:28h

Četvorica pripadnika Mornarice Vojske Crne Gore ukrcala su se danas u luci Bar na slovenački patrolni brod VNL-11 „Triglav", sa kojim će, kao privremeno ukrcana lica, učestvovati na pomorskoj vježbi „NIRIIS 14" u Grčkoj.

Učešće crnogroskih oficira i podoficira na ovoj vježbi, na palubi slovenačkogg ratnog broda, predviđeno je planom bilateralne saradnje Mornarice VCG i Mornarice Republike Slovenije.

Međunarodna pomorska vježba „NIRIIS 14" čiji je organizator Mornarica Grčke biće održana od 13. do 21. marta, u akvatorijumu ostrva Krit.

Pripadnici MCG će biti aktivno uključeni u izvršavanje zadataka i vršenje službe na patrlnom brodu “Triglav” kao redovni članovi posade, svaki u skladu sa svojom specijalnošću.

Uspjeh na vježbi i mirno more majoru Veselinu Anđeliću, poručniku fregate Danku Mandiću, starijem vodniku I klase Krstu Đukiću i starijem vodniku Dragu Koraću, na isplovljenju “Triglava” iz Bara, poželjeli su načelnik Odsjeka za operativne poslove MVCG, kapetan fregate Jusuf Jonuz i komandant patrolnog broda P-33 “Kotor”, kapetan korvete Zoran Ivanovski.

Bonus video: