Tivat: Evidentirana tri nova slučaja uzurpacije obale u Krtolama

JP "Morsko dobro" do sada je u nekoliko navrata ukazivao na indolentan odnos nadležnih državnih i inspekcijskih organa u spriječavanu divlje gradnje i uzurpacije morske obale
115 pregleda 5 komentar(a)
JP Morsko dobro, Foto: Morskodobro.com (Screenshot)
JP Morsko dobro, Foto: Morskodobro.com (Screenshot)
Ažurirano: 11.03.2014. 15:23h

Kontrolori JP "Morsko dobro" iz Budve evidentirali su tri nova slučaja uzurpacije morske obale na području Krtola u opštini Tivat.

"Na lokacija Obala Đuraševića, na katastarskoj parceli br. 1600 KO Đuraševići, konstatovano je izvođenje radova na rekonstrukciji obalnog dijela parcele i izgradnji bazena. Kako se radi o radovima bez građevinske dozvole, potrebno je izvršiti kontrolu iz nadležnosti Uprave za inspekcijske poslove, u cilju utvrđivanja činjenica i vraćanja prostora u pređašnje stanje sa procesiuranjem predmeta prema pravosudnim organima", saopšteno je iz "Morskog dobra".

Predstavnici tog JP ovaj su slučaj prijavili Upravi za inspekcije poslove, kao i slučaj deponovanja preko 100 kubika zemljanog i kamenog materijala od iskopa, na zemljištu pored lokalnog puta u Krašićima, na na dijelu katastarske parcele broj 7/1 KO Krašići.

Inspektorima je prijavljen i slučaj nelegalne rekonstrukcije ponte na Obali Đuraševića, na katastarskoj parceli br. 1601 KO Đuraševići.

"Izvršeno je betoniranje spoljašnjeg djela ponte i završeni su radovi na pripremi za betoniranje podloge. Kako se radi o radovima bez građevinske dozvole, potrebno je izvršiti kontrolu iz nadležnosti Uprave za inspekcijske poslove, u cilju utvrđivanja činjenica i vraćanja prostora u pređašnje stanje sa procesiuranjem predmeta prema pravosudnim organima", saopšteno je iz JP "Morsko dobro".

To preduzeće inače, nema inspekcijsku nadležnost, a njegov direktor Rajko Barović do sada je u nekoliko navrata javno ukazivao na nedopustivo indolentan odnos nadležnih državnih i inspekcijskih organa u spriječavanu divlje gradnje i uzurpacije morske obale.

Bonus video: