Žabljak: Zimski festival sportske rekreacije održava se od 13. do 16. marta

Predviđene su i rekreativne aktivnosti na snijegu u vidu takmičenja u sankanju, izradi figura u snijegu, preciznosti u grudvanju kao i mini fudbalu i odbojci na snijegu
60 pregleda 1 komentar(a)
Zimski festival sportske rekreacije, Foto: Obrad Pješivac
Zimski festival sportske rekreacije, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 08.03.2014. 14:13h

Crnogorski savez sport za sve, po višegodišnjoj tradiciji, organizuje zimski festival sportske rekreacije koji će se od 13. do 16. marta održati na Žabljaku.

Uobičajeno, to je manifestacija koja simbolično označava kraj zimske turističke sezone a okolnost da u njoj uobičajeno učestvuje preko 400 zaposlenih u kolektivima iz cijele Crne Gore znači da će se centar zbivanja, hotel „Planinka“, ali i drugi turistički sadržaji značajno popuniti i koliko toliko amortizovati katastrofalno lošu zimsku sezonu.

Program predviđa skijaška takmičenja u slalomu, veleslalomu i paralelslalomu za muškarce i žene podijeljena na starosne kategorije.

Pored ovog, osnovnog programa, predviđene su i rekreativne aktivnosti na snijegu u vidu takmičenja u sankanju, izradi figura u snijegu, preciznosti u grudvanju kao i mini fudbalu i odbojci na snijegu.

Program u zatvorenom predviđa takmičenja u šahu, stonom tenisu, pikadu i rekreativnom plesu. Tu je i zabavni program na kome žiri odlučuje o najboljem plesnom paru, najosunčanijim licima i takmičenje u rulet plesu.

Pored pojedinačnih biraće se najuspješniji kolektivi na festivalu.

Zbog problema sa snijegom orgnizatori su predvidjeli alternativna takmičenja.

Bonus video: