Žabljak: Otvorena osmomartovska izložba domaće radinosti

Predstavljeno je oko 600 eksponata pletenih, vezenih i tkanih ženskih ručnih radova i muških rezbarskih radova od drveta
0 komentar(a)
Žabljak izložba 8. mart, Foto: Obrad Pješivac
Žabljak izložba 8. mart, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 08.03.2014. 11:29h

Na tradicionalnoj osmomartovskoj izložba domaće radinosti, koja je otvorena u subotu u domu Nacionalnog parka Durmitor godine okupilo se tridesetak izlagača iz Žabljaka, Nikšića i Pljevalja.

Predstavljeno je oko 600 eksponata pletenih, vezenih i tkanih ženskih ručnih radova i muških rezbarskih radova od drveta.

"Cilj nam je nastavak i razvoj jedne dobre saradnje sa mjesnim stanovništvom i korisnicima prostora, pospješivanje domaće radinosti i očuvanje nekih zanata koji odumiru na ovom prostoru, a predstavljaju dio bogatog etnološkog nasljeđa ljudi durmitorskog kraja. Kao i svake godine najbolje radove ćemo nagraditi a jedan dio izloženih predmeta ćemo otkupiti i ponuditi turistima u našim prodavnicama suvenira", kaže direktor Nacionalnog parka “Durmitor” Tomo Pajović i dodaje da izložba predstavlja nastavak dobre tradicije i dobre saradnje NP “Durmitor” sa lokalnim stanovništvom i nastojanje da se poboljša turistička ponuda.

Izložba je nagradnog i prodajnog karaktera i biće otvorena narednih deset dana nakon čega će žiri odabrati najbolje radove po svim kategorijama.

Bonus video: