Bojkot nastave u OŠ "Branko Božović": Drhte od zime, ali i od testova

"Žalimo se već dugo da nam je u učionici hladno, a profesori samo ćute", kazao je jedan od učenika
177 pregleda 1 komentar(a)
OŠ Branko Božović, Foto: Luka Zeković
OŠ Branko Božović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 07.03.2014. 16:51h

Oko 100 učenika podgoričke OŠ "Branko Božović" juče nije pohađalo nastavu, jer, kako tvrde, u školi već nekoliko dana nema grijanja.

Direktor Ranko Vušović, međutim, smatra da đaci bojkotuju nastavu zbog najavljenih testova, iako ne spori da je škola bez grijanja od utorka.

On je istakao da će do danas biti otklonjen kvar zbog kojeg nije bilo grijanja, ocijenivši da đaci koriste nastalu situaciju da što manje vremena provodili u školi.

"Učionice su opremljene i klima uređajima tako da u njima nije hladno", kazao je Vušović i dodao da je pozajmljivao i radijator iz svoje kancelarije.

Repoteri "Vijesti" juče oko podne zatekli su dvadesetak đaka ispred škole.

"Žalimo se već dugo da nam je u učionici hladno, a profesori samo ćute", kazao je jedan od njih.

Učenik šestog razreda rekao je da su im profesori zaprijetili i da će ih kazniti ukoliko ostanu još pet minuta u dvorištu.

Nekoliko djece je potvrdilo da su ih profesori pustili da idu sa nastave nakon što su se požalili na hladnoću.

“Vijesti” su ranije u nekoliko navrate pisale o problemu sa grijanjem u OŠ “Branko Božović”, a početkom decembra prošle godine učionice su bile hladne jer je nestalo goriva.

Vušović je juče kazao da će na ljeto započeti rekonstrukciju škole, po projektu energetske efikasnosti, i da se nada da će na taj način trajno riješiti problem grijanja.

Bonus video: