Druženje sa pacijentkinjama oboljelim od karcinoma dojke

Operisanim ženama, koji je u Domu zdravlja bilo oko 30, poželjela je brz oporavak i obećala da će im, kao i do sada, uvijek izaći u susret
0 komentar(a)
karcinom dojke, posjeta Domu zdravlja u Danilovgradu, Foto: Jelena Jovanović
karcinom dojke, posjeta Domu zdravlja u Danilovgradu, Foto: Jelena Jovanović
Ažurirano: 06.03.2014. 16:50h

Dom zdravlja "Dimitrije Dika Marenić", organizovao je tradicionalno druženje sa ženama sa teritorije Danilovgrada, kojima je dijagnostikovan karcinom dojke.

Današnje druženje sedmo je zaredom koje ova ustanova organizuje povodom 8. marta, kako bi, svojim pacijentkinjama i na taj način pokazali da su uz njih u borbi protiv karcinoma.

Savjetnica direktora te zdravstvene ustanove Zorica - Beba Kovačević i predsjednica upravnog odbora “Montenegro Airlinesa” Daliborka Pejović, ženama su uručile prigodne poklone.

Ovogodišnji sponzori druženja su “Montenegro Airlines”, Skupština opštine Kotor, kompanije “Bemax”, “Veletex”, “Azmont Investmens” i “Samms”.

Druženju su prisustvovale i predstavnice NVO “Zdrava Dona Montenegrina” koje su takođe pripremile pokone za žene.

Pejović se zahvalila Zorici Kovačević na pozivu da prisustvuje druženju i poručila da se nada da će se i ostali iz zdravstvenih ustanova “ugledati na Zoricu, njen rad i požrtvovanost za sve kojima je pomoć potrebna”.

Pejović i dr Nebojša Crnogorac, koji je takođe prisutvovao druženju sa ženama kojima je karcinom dijagnostikovan u Pilot projektu “Rano otkrivanje raka dojke" koji se u toj ustanovi uspješno sprovodi sedam godina, pohvalili su danilovgradski Dom zdravlja, ističući da je to najbolja ustanova u Crnoj Gori na primarnom nivou.

Kovačević se u ime ustanove zahvalila ženama na velikom odzivu, sponzorima, kao i Pejović, Crnogorcu i predstavnicima NVO “Zdrava Dona Montenegrina”.

Operisanim ženama, koji je u Domu zdravlja bilo oko 30, poželjela je brz oporavak i obećala da će im, kao i do sada, uvijek izaći u susret.

Bonus video: