Mustafajev: Oduševljen sam Crnom Gorom

"Moji utisci o vašoj zemlji su divni, a takvi su bili i moji utisci o ljudima, gradu", kazao je ministar ekonomije i industrije Azerbejdžana
14 komentar(a)
Šahin Mustafajev, Miomir Mugoša, Foto: Luka Zeković
Šahin Mustafajev, Miomir Mugoša, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 06.03.2014. 13:05h

Gradonačelnik Podgorice Miomir Mugosa obišao je sa delegacijom Republike Azerbejdžan, koju predvodi ministar ekonomije i industrije Šahin Mustafajev, Kraljev park i spomenik Huseinu Džavidu.

Mustafajev je kazao da je prvi put bio u Kraljevom parku, iako je u Podgorici do sada boravio tri puta.

"Nema svaka zemlja ovakve parkove. Moji utisci o vašoj zemlji su divni, a takvi su bili i moji utisci o ljudima, gradu. Imao sam sreću, pa sam dva puta letio helikopterom do primorja. Zaista sam oduševljen vašom zemljom. Ovo je lijep, čist, uredan grad, a park je vrlo prijatan. Poželio bih da svi svako veče, makar sat vremena izađu napolje i posjede na klupi", kazao je Mustafajev.

Mugoša je istakao da postoji mogućnost da se Podgorica pobratimi sa jednim gradom u Azerbejdžanu, ali da još nije precizirano sa kojim.

On je istakao da Glavnom gradu predstoji rješavanje nekih imovinsko-pravnih odnosa, koje će riješiti preko suda.

"... Da ubrzamo, jer smo uradili i revizije i inovacije projekata kružnog toka saobraćaja na Bulevaru Mihaila Lalića, Ulice Meše Selimovića i Ulice Baku, kako bi konačno završili preostali dio ulice Baku i napravili dobru komunikaciju za sve građane tog dijela grada i smanjili pritisak na centralni dio Bulevara Svetog Petra Cetinjskog i napravili konekciju prema Cetinju, odnosno, Nikšiću", kazao je Mugoša.

Bonus video: